Koen Geens

Koen Geens is een man met vele gezichten. Hij was jarenlang advocaat bij het kantoor Eubelius, dat hij mee oprichtte. Daarnaast heeft hij ook een erg veelzijdige academische carrière, onder andere als buitengewoon hoogleraar aan de KU Leuven. ‘Academicus in hart en nieren’, noemt hij zichzelf op zijn website.

Zijn politieke carrière op het voorplan maakt een vliegende start. In maart 2013 werd hij vanuit het niets minister van Financiën, nadat voorganger Steven Vanackere ontslag nam in reactie op de aanhoudende controverse rond het Arco-dossier.

Niettemin had Geens al wat politieke kilometers op de teller. Van 2007 tot 2009 was hij kabinetschef sociaaleconomisch beleid bij toenmalig Vlaams minister-president Kris Peeters.

Sinds 2014 is hij minister van justitie. In die hoedanigheid komt hij vertellen over het bewogen jaar dat hij achter de rug heeft, waarin  de aanslagen van 22 maart, terrorismebestrijding en gevangenisstakingen een hoofdrol speelden.

Woensdag 8 februari om 19u30 in de feestzaal van het Sint-Jozefscollege.