Erfgoedpremie voor het Sint-Jozefscollege

Goed nieuws in deze coronatijden: het Sint-Jozefscollege krijgt van Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, een restauratiepremie van € 853.000 voor de noodzakelijke renovatiewerken aan het klassengebouw uit 1937. Dat gebouw werd in 1997 samen met de kerk, het internaatsgebouw en de Pater Taeymanszaal beschermd.

De schoolvleugel uit 1937 waar nu vooral de tweede en derde graad huizen, is een architecturaal voorbeeld van Nieuwe Zakelijkheid. Kenmerkend is het contrast tussen de horizontale vleugels en het torengebouw met een goed belichte monumentale trap en een gevelhoge glaspartij.

Reeds in 2010 werd betonrot vastgesteld. Al snel volgde de beslissing om de herstelling van het betonrot op te nemen in een volledige dak- en gevelrenovatie inclusief voeg-, schrijn- en isolatiewerken. De raming van de werken bedroeg in 2012 € 1.529.000 (zonder BTW).

Vandaag – we zijn intussen oktober 2020 – zijn we verheugd en dankbaar dat we kunnen uitkijken naar de start van de renovatiewerken van ons ‘gebouw 37’. Wordt ongetwijfeld vervolgd!




De collegetuin

We laten jullie graag even meegenieten van enkele foto’s genomen in onze collegetuin.




Wetenschapsolympiades

Jaarlijks biedt het Sint-Jozefscollege leerlingen van de tweede en derde graad de kans om deel te nemen aan de wetenschapsolympiades. Leerlingen kunnen via deze weg hun kennis testen en inschatten hoe vragen bijvoorbeeld worden gesteld bij latere toelatings- en ijkingsproeven.

De eerste rondes vinden plaats op school. Inschrijven kan door een Smartbericht te sturen naar de verantwoordelijke leerkracht. Het inschrijvingsgeld wordt door de school betaald, op voorwaarde dat wie zich inschrijft ook effectief deelneemt. Wie toch afwezig blijft, betaalt het inschrijvingsgeld zelf.




Bestellen pasfoto’s

Op vrijdag 11 en donderdag 17 september werden alle leerlingen individueel gefotografeerd. Omwille van de geldende veiligheidsmaatregelen, werd er dit schooljaar geen klasfoto genomen. Om de individuele foto’s van uw zoon of dochter te ontvangen, dient u zelf online uw bestelling te plaatsen via het elektronisch platform van onze schoolfotograaf.

Hiervoor surft u naar de website van ‘Photobizz’: www.photobizz.be. U meldt zich aan met de persoonlijke inlogcode die u vindt op het voorgedrukte formulier van Photobizz dat de leerlingen in de klas zullen ontvangen in de loop van de maand oktober. Op dit formulier staat een voorbeeldfotootje van uw zoon of dochter.
Gelieve de deadline voor het bestellen van foto’s te respecteren. De bestelde fotopakketten worden op het college geleverd en in de klassen verdeeld. Eens deze besteltermijn verstreken, kunt u nog steeds online artikels bestellen, maar dan rekent Photobizz u verzendingskosten aan en sturen zij uw fotopakket naar uw thuisadres.

Indien u vragen heeft over uw bestelling, dan kunt u de firma contacteren via hun e-mailadres info@photobizz.be.




Nieuwsbrief Focus oktober 2020

Bekijk hier de nieuwsbrief Focus van oktober 2020.

Bent u nog niet ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief Focus dan kan u hier inschrijven.




Zichtbaar op de fiets

Fietsers zijn erg kwetsbaar in het verkeer. Sinds enkele jaren tracht het college in samenwerking met de ouderraad fietsende leerlingen aan te moedigen om zich goed zichtbaar in het verkeer te begeven. Op donderdag 8 oktober schenkt de ouderraad daarom aan alle fietsers van de eerste graad een set van 12 spaakreflectoren. Ze worden uitgedeeld om 16.00 u. aan de fietsenstalling. Leerlingen die omwille van opvang- of avondstudie hun fiets elders stallen, ontvangen de spaakreflectoren via de studiemeesters.
De ouderraad nodigt de ouders van alle fietsende leerlingen uit er mee over te waken dat de fiets van hun kind technisch in orde is en dat hun zoon of dochter de spaakreflectoren effectief op de fiets bevestigt. De zichtbaarheid van de fietsers wordt op die manier aanzienlijk verhoogd, zeker nu het zowel ’s morgens als ’s avonds donkerder wordt.