Poëzieweek

2GRLAa

Gedichtendag is ieder jaar op de laatste donderdag van januari hét poëziefeest van Vlaanderen en Nederland. Poëzieliefhebbers organiseren die dag een grote verscheidenheid aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer. Sinds 2013 gaat met Gedichtendag de Poëzieweek van start. Voor de enorme hoeveelheid optredens, publicaties, poëzieprijzen, -programma’s en -activiteiten is één dag inmiddels veel te kort! Helaas was dat dit jaar veel minder o.w.v. het coronavirus. Anderzijds inspireerde dit de organisatie bij de keuze van het poëziethema voor dit jaar: ‘samen’. Poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen. In deze moeilijke tijden is dat cruciaal.

De leerlingen van 2GRLA a gingen met dit thema aan de slag en schreven zelf een gedicht. Sommigen schreven over hun ervaring tijdens deze rare periode, anderen durfden al eens vooruit te blikken en droomden over leven in een tijd na het coronavirus.

Anti-Valentine’s Day Competition

Valentijn in uw kot vraagt om een speciale editie tijdens de les Engels. Enkele klassen van het tweede en derde jaar konden meedoen aan de Anti-Valentine’s Day Competition. De leerlingen konden bij mevrouw Flanagan één of meerdere gedichten schrijven in het Engels waarbij ze Valentijn/een dag in het teken van (melige) liefde mochten “hekelen”. Wat volgt is een selectie van de inzendingen die we hebben ontvangen.
Een vleugje humor, een sarcastische noot … het kan allemaal.