Poëzieweek

2GRLAa

Gedichtendag is ieder jaar op de laatste donderdag van januari hét poëziefeest van Vlaanderen en Nederland. Poëzieliefhebbers organiseren die dag een grote verscheidenheid aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer. Sinds 2013 gaat met Gedichtendag de Poëzieweek van start. Voor de enorme hoeveelheid optredens, publicaties, poëzieprijzen, -programma’s en -activiteiten is één dag inmiddels veel te kort! Helaas was dat dit jaar veel minder o.w.v. het coronavirus. Anderzijds inspireerde dit de organisatie bij de keuze van het poëziethema voor dit jaar: ‘samen’. Poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen. In deze moeilijke tijden is dat cruciaal.

De leerlingen van 2GRLA a gingen met dit thema aan de slag en schreven zelf een gedicht. Sommigen schreven over hun ervaring tijdens deze rare periode, anderen durfden al eens vooruit te blikken en droomden over leven in een tijd na het coronavirus.

Anti-Valentine’s Day Competition

Valentijn in uw kot vraagt om een speciale editie tijdens de les Engels. Enkele klassen van het tweede en derde jaar konden meedoen aan de Anti-Valentine’s Day Competition. De leerlingen konden bij mevrouw Flanagan één of meerdere gedichten schrijven in het Engels waarbij ze Valentijn/een dag in het teken van (melige) liefde mochten “hekelen”. Wat volgt is een selectie van de inzendingen die we hebben ontvangen.
Een vleugje humor, een sarcastische noot … het kan allemaal.




34e editie van Olyfran

Deze maand vindt de 34e editie van Olyfran (taalwedstrijd Frans) plaats. De schriftelijke selectieproeven gaan door op woensdag 24 februari 2021 tussen 12.30 u. en 14.00 u. voor de leerlingen van de tweede graad en op woensdag 3 maart 2021 eveneens tussen 12.30 u. en 14.00 u. voor de leerlingen van de derde graad. Beide rondes gaan door in de kwartenrefter op het college.

De mondelinge klassementsproeven (dit is de eindronde voor de taalgroep Nederlandstaligen) vinden plaats op 28 april 2021 en zullen dit jaar online verlopen. Bij de taalgroep Franstaligen worden de vijf beste kandidaten onmiddellijk na de schriftelijke selectieproeven weerhouden. Zij dingen dus niet mee in de mondelinge klassementsproeven.

De leerlingen van de eerste graad kunnen zich nog tot 14 maart inschrijven bij de leerkrachten Frans. De enige ronde van Olyfran Cadet vindt plaats in PC1 op woensdag 21 april 2021 van 12.30 u. tot 13.30 u. en bestaat uit 50 meerkeuzevragen die online worden opgelost.

Oefenen kan op www.olyfran.org (Olyfran Vlaanderen).




Ta(a)lent gespot

Alliteratie, contaminatie of assimilatie? In de eerste ronde van Taaltrofee Nederlands worstelden de leerlingen van 4GRLAA/GRLAB1 en 4ECB/SPWE1 zich begin februari door moeilijke taalkwesties. Met succes! Maxime Bauwens (4GRLAB1) stoot door naar de finale van de Taaltrofee Nederlands. Hij showde een bijzondere set taalspieren en mag op 25 april onze school vertegenwoordigen in Kortrijk.




Virtuele infodag

Op 7 maart lanceren we om 14.00 u. onze virtuele infodag. Via deze themapagina kunnen geïnteresseerde ouders (én leerlingen) kennismaken met ons college en zijn internaat. Wordt vervolgd …




Nieuwsbrief Focus februari 2021

Bekijk hier de nieuwsbrief Focus van februari 2021.

Bent u nog niet ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief Focus, dan kunt u hier inschrijven.




Schema afstandsonderwijs 2de – 3de graad

Hieronder vindt u het overzicht van de organisatie van het afstandsonderwijs tot aan de paasvakantie. Dit schema toont u wanneer onze leerlingen op school les volgen en wanneer ze thuis via afstandsonderwijs onderwezen worden.