Rotary Talenwedstrijd 2024

Op 18 januari mocht ik deelnemen aan de Talenprijs Frans van Rotary Aalst. Kort samengevat werd er per school in Aalst 1 leerling uit de derde graad gekozen om zijn/haar school te vertegenwoordigen. De deelnemers moesten vijf minuten lang praten over één specifiek onderwerp. Dit jaar was het thema ‘Ceci n’est pas un texte ChatGPT. Intelligence artificielle et l’enseignement: malédiction ou bénédiction ?’ Met de hulp van mevrouw De Rycke, mevrouw Nachtergaele en mevrouw De Moor heb ik een mooie tekst kunnen samenstellen en presenteren aan de jury van Rotary Aalst. De avond zelf was heel leuk. De wedstrijd vond plaats in ‘Controverse’ in Aalst en het eten daar was heel lekker! Ik heb daar ook de kans gehad om met verschillende mensen te praten, wat ik ook heel interessant vond. Ik zal deze ervaring zeker niet snel vergeten, want het heeft mij zo veel bijgebracht.

Exaucée Lutu Nkoy, 6MTWE

Als leerkracht Frans en namens mijn vakcollega’s was ik heel fier dat Exaucée onze school vertegenwoordigde op de Talenprijs van Rotary Aalst. Exaucée belichtte het opgelegde onderwerp vanuit haar eigen ervaringen als leerlinge en ging het gesprek aan met ChatGPT om er de vele voordelen en toepassingen van op te sommen. Een kritische noot bleef echter niet uit – nee, ChatGPT is niet perfect! – en het was een opluchting te horen dat volgens Exaucée artificiële intelligentie de leerkrachten niet kan vervangen. 🙂
Een oprechte dank en proficiat aan Exaucée voor haar grote inzet, durf en puike prestatie! Ook dank aan de collega’s MT en directie voor hun goede raad en aanmoediging bij de voorbereiding van deze welsprekendheidswedstrijd!

Anneke De Rycke, leerkracht Frans 6MTWE