Algemeen

Smartschool is een digitaal schoolplatform dat we op school voor verschillende doelen gebruiken.

• In de digitale schoolagenda kunnen leerlingen, ouders en opvoeders online de lesinhouden en de opgegeven taken en toetsen terugvinden.
  • In het online rapporteringssysteem kunnen leerlingen ouders zowel de voorbije maand- en semesterrapporten als de uitslagen van toetsen opvolgen.
  • Het berichtensysteem laat online communicatie tussen leerkrachten en leerlingen/ouders toe.

Onze Smartschool omgeving is te vinden op https://sjcaalst.smartschool.be

Smartschool voor leerlingen

Bij de start van het schooljaar worden de accounts opnieuw geactiveerd. Leerlingen krijgen geen aparte login meer voor Smartschool. Als leerling kan je op Smartschool aanmelden met je Microsoft365 gegevens. Dit zijn de gegevens die je momenteel al gebruikt om aan te melden op de schoolcomputers, het wifi netwerk, om broodjes te bestellen, Teams te gebruiken, …

Smartschool_login

Als leerling vul je niets in bij gebruikersnaam en wachtwoord, maar klik op de knop “Office 365”.

In het volgende scherm vul je je gebruikersnaam in en en voeg @leerling.sjcaalst.be toe.
Voorbeeld: gebruikersnaam janssensjan, inloggen met janssensjan@leerling.sjcaalst.be

Daarna vul je je wachtwoord in. Het wachtwoord is hetzelfde wachtwoord dat je gebruikt om aan te melden op de computers op school.

Smartschool voor ouders

Bij het begin van het schooljaar ontvangen alle ouders een account voor het digitale schoolplatform Smartschool.
We willen u met nadruk vragen om zo spoedig mogelijk aan te melden met deze co-account. We communiceren langs dit kanaal immers info die specifiek aan de ouders is gericht. Er zijn per leerling twee co-accounts beschikbaar.

Als gebruikersnaam voor de co-account geeft u dezelfde gebruikersnaam als die van uw zoon of dochter in (naamvoornaam), het wachtwoord geven we begin september met uw zoon/dochter mee naar huis. We verzoeken de ouders om hun kinderen uitdrukkelijk te vragen naar dit wachtwoord, zodat het niet verloren gaat. U kunt dit wachtwoord te allen tijde wijzigen.
Mocht u enige hinder ondervinden, dan kunt u contact opnemen met onze ICT-coördinator, dhr. Helmut Moortgat (helmut.moortgat@sjcaalst.be).

image_pdfimage_print
Scroll naar boven