Eerste schoolrekening

In de loop van deze week werd de eerste schoolrekening voor het schooljaar 2021-2022 verzonden. De manier waarop, was enigszins verschillend van de vorige jaren.

Nu het ouderplatform stilaan bij iedereen zijn intrede deed (bestellen van boeken, reserveren van turnpakken….) gaat het economaat dat platform nu ook gebruiken voor de schoolrekeningen. Hieronder geven we een korte opsomming van hoe het in zijn werk gaat, en bijgevoegd kunt u een korte handleiding terug vinden.

In chronologische volgorde gaat het als volgt in zijn werk:

  • U ontvangt een bericht in uw mailbox van ‘boekhouding@sjcaalst.be’ met de mededeling dat er een rekening beschikbaar is voor uw kind op het ouderplatform ‘informat online’, met het verzoek om te betalen.
  • Vanuit de mail kan u doorklikken naar het ouderportaal ‘informat online’ waar u de rekening terugvindt.
  • Vanop het portaal kan u dan ook onmiddellijk betalen door de QR-code te scannen met uw betaalapp op uw smartphone of door het invullen van uw bankgegevens.
  • Deze rekening blijft op het portaal staan en na betaling zal ze de status ‘betaald’ hebben.
  • U kan er uiteraard ook voor kiezen om de rekening te printen en zelf via uw bank te betalen. De status ‘betaald’ zal dan wel een paar dagen later verschijnen.

Bij problemen kan u altijd mailen naar boekhouding@sjcaalst.be

Op het ouderportaal zullen achteraf alle rekeningen zichtbaar en raadpleegbaar blijven en ook hun status zichtbaar zijn.

Enkele nuttige handleidingen:




Gastspreker Jasper Van Hoorick

Oud-leerling Jasper Van Hoorick, doctor in de chemie en ingenieurswetenschappen was vandaag gastspreker voor leerlingen uit 6MTWE, 6SPWE en 6WEWI. Jasper, finalist van de Vlaamse PhD cup 2021, liet ons kennis maken met de zeer uitdagende wereld van ‘3D-printen van cellen en weefsels’.




Collegecross – woensdag 6 oktober 2021

Op woensdag 6 oktober werd verzamelen geblazen voor de sportieve hoogmis van het eerste semester: de collegecross. Meer dan 1000 leerlingen trotseerden in bijwijlen apocalyptische weersomstandigheden het parcours op Osbroek. Het was een zeer sportieve editie, vol suspense.

Aangezien er vorig schooljaar geen collegecross was, liepen de leerlingen van de eerste graad hun allereerste collegecross. Zij liepen een kleine ronde, goed voor 1250 meter. Bij de meisjes met geboortejaar 2009 won Marisse Bernard (1LAe), voor Ana Neckebroeck (1LAc) en Anna-Sophia Everaert (1MTWa1). Bij de jongens ging het goud naar Tuur Van De Rostyne (1LAf); het zilver was voor Michiel De Peslmaeker (1LAb), het brons voor Nemes Michielsens (1LAf).

Bij de meisjes van het tweede jaar ging de winst naar Amelie Bourgois (2LAd). De tweede plaats was voor Roos Baetens (2LAa) en ook Sélène Van Wijnendaele (2GRLAa) mocht mee op het podium. Bij de jongens met het geboortejaar 2008 stond Matthias Meert (2LAc) op het hoogste schavotje, geflankeerd door Faress Essaki (1LAc) en Vincent Van de Velde (2Lab).

De leerlingen van de tweede graad liepen een grote ronde. Na 1750 meter ging de winst bij de meisjes met geboortejaar 2007 voor de tweede keer op rij naar Myrthe Baeten (3LA3), voor Helena Everaert (3ECWE), die net zoals twee jaar geleden zilver won. Het brons was voor Heleen De Saeger (3LA1). Ook bij de jongens hadden we dezelfde winnaar als twee jaar geleden: Louis Van Herreweghe (3ECWE). León Van Vaerenbergh (3NAWE1) won het zilver, voor Noah Van Win (3GRLA), die voor de tweede keer het brons mocht meenemen naar huis.

Manon Van Wijnendaele (4LAb2) haalde 3 jaar geleden brons, 2 jaar gelden zilver en dit jaar het felbegeerde goud. Marie Reygaerts (4SPWE) pakte het zilver, voor Iris Bollengier (4GRLAb), de winnares van 2018 en 2019. Bij de jongens geboren in 2006 veroverde Marcus Geuten (4LAB2) net zoals in 2018 het goud. Nicolas Thienpont (4ECB), die in 2018 nog derde was, kon nu naar huis met het zilver. Kwinten Bogaert (4LAB1) moest na winst in 2019 dit jaar tevreden zijn met het brons.

Onze vijfde- en zesdejaars en de ouders en collega’s liepen een superronde, ongeveer 2100 meter. Sara Neyrinck (5SPWE), die midden oktober trouwens goud won op het Open Frans Kampioenschap tumbling, ging ook hier met het goud lopen. Goedele De Smedt (6LAMT) won het zilver, Laute Van de Putte (5GRWIb) het brons. Bij de jongens geboren in 2005 won Milan Meert (5ECWE), voor Simon Verstraete (5ECWE), die in 2017 en 2018 nog goed was voor het goud. Hij kwam net voor dhr. Koen Gardeyn over de streep, papa van Matthias (5GRWIb). De derde plaats bij de leerlingen was voor Olivier De Boo (4SPWE).

Bij de meisjes geboren in 2004 kwamen Astrid Calloens (6ECMT), Ines Schouppe (6LAWIa) en Julie Vaes (6ECWE) samen over de streep. Bij de jongens leek Andreas Bollengier de cross te winnen, tot hij besloot de podiumplaatsen te laten aan Sander Smets (6LAWE2), Wout Van Hoof (6LAWIb2) en Yente Clocheret (6SPWE).

Bij de vrouwelijke collega’s won mevr. Aurélie Lauweryns, voor mevr. Kim Tavernier en mevr. Claire Flanagan. Bij de mama’s won mevrouw Quirine Winne, mama van zilveren medaille León Van Vaerenbergh (3NAWE1), voor mevrouw Carine Hofman, mama van Marie Breynaert (4ECB). Bij de mannelijke collega’s veroverde dhr. Tom Bruynooghe zijn derde gouden plak. Na brons in 2017 en 2018 nam dhr. Bollengier nu het zilver mee naar huis, nadat hij na een spannende sprint dhr. Kwinten Standaert klopte.

Proficiat en bedankt aan alle deelnemers en supporters!

Foto’s van deze sportieve hoogdag zijn te bekijken in onze fotogalerij.




Moev – veldvoetbal: finaleronde hogere cyclus

Op woensdag 20 oktober vond de finaleronde van het veldvoetbaltornooi, 8 tegen 8, plaats. Onze meisjes moesten aantreden op de Blaarmeersen in Gent. Dit tornooi wordt georganiseerd voor leerlingen van het 4de tot het 6de jaar. Wij traden aan met een erg jong team. Al onze leerlingen komen uit het 2de tot 4de jaar. Een bewuste keuze naar de toekomst toe! Aan motivatie ontbrak het alleszins niet. Met 8 topspeelsters zakten we af naar Gent.

In onze eerste wedstrijd namen we het op tegen de Broeders bio & sport uit Sint-Niklaas. De naam deed vermoeden dat het om een niet te onderschatten tegenstander ging. We beginnen goed aan de wedstrijd en al snel is duidelijk dat Iris met haar snelheid en killerinstinct wel eens het verschil zou kunnen maken. Al snel legt ze er 2 in het mandje. Bovendien staan Kato, Elise en Liese erg sterk te verdedigen. En als er dan al eens een gaatje valt staat Fien pal en weert elke doelpoging af. Met een 3-1 voorsprong gaan we rusten. In de tweede helft hetzelfde verhaal. Iris prikt er nog eentje binnen en een beresterke Amelie in het middenveld bekroont haar wedstrijd met een fantastische lob over de doelvrouw van Sint-Niklaas. Een goal die getuigt van pure klasse! 5-2 en de eerste driepunter is binnen.

In de tweede wedstrijd voeren we een aantal positiewissels door en dit laat zich tegen een sterke tegenstander als het Don-Boscocollege uit Zwijnaarde meteen voelen. We komen de klap niet meer te boven en gaan kansloos ten onder. Niets aan te doen.

De derde en laatste wedstrijd tegen Bernardustechnicum uit Oudenaarde zal veel bepalen. Een gelijkspel is voldoende voor een zilveren medaille! We hebben wat vertrouwen nodig en grijpen terug naar onze basisopstelling. Aanvankelijk loopt dit erg goed. Na 10 minuten staat het nog steeds 0-0. Nu verlaat Amelie, die vroeger door moest om met de nationale selectie te spelen, het terrein en aangezien we geen wissels hebben is het met een speelster minder pompen of verzuipen. We halen de rust met een 0-0 stand. Oef. Maar de tijd dringt, want de andere leerlingen hebben ook nog verplichtingen. Na een paar telefoontjes op het veld tijdens de rust kunnen we de wedstrijd toch met 7 tegen 8 volmaken. Het wordt een ware belegering. Dankzij de grote motoren, Marie en Helena, die de flanken blijven afdweilen kunnen we nog af en toe tegenprikken. Fien speelt een waarlijk fantastische wedstrijd en lijkt onklopbaar! Tot 1 minuut voor het eindsignaal er toch een bal tegen de netten gaat. Hoe jammer , maar begrijpelijk na meer dan een halve wedstrijd tegen een speelster meer. Het blijft bij 0-1. Toch zuur.

Nu is het bang afwachten als blijkt dat Don Bosco alles op een hoopje heeft gespeeld en de 3 overige ploegen elk 1 wedstrijd wisten te winnen. Het doelpuntensaldo bepaalt alles. Dankzij de blijvende inzet en motivatie tijdens de laatste wedstrijd, waardoor we met het kleinste verschil verliezen, werden onze meisjes vicekampioen van Oost-Vlaanderen. Wat een prestatie!!! Zeker als je weet dat de tegenstanders gemiddeld 2 jaar ouder zijn. De SJC flames hebben een mooie toekomst voor zich!

Proficiat aan Fien, Iris, Liese, Amelie, Helena, Elise, Marie en Kato!




Nieuwsbrief Focus oktober 2021

Bekijk hier de nieuwsbrief Focus voor oktober 2021.

Bent u nog niet ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief Focus, dan kunt u hier inschrijven.




Gratis Office 365

Het Sint-Jozefscollege wil de kostprijs van de leermiddelen voor onze leerlingen zoveel mogelijk helpen drukken. Elke leerling kan thuis gratis Office 365 downloaden en installeren op 5 toestellen (Windows of Mac besturingssysteem). Met Office 365 kan je o.a. Word, Exel, PowerPoint en Onenote gebruiken.

Meer informatie over Office 365 kunt u vinden via deze link.




Pasfoto’s

Op vrijdag 17 en maandag 20 september werden alle leerlingen individueel gefotografeerd. De klasfoto’s zullen in mei genomen worden.

Om de individuele foto’s van uw zoon of dochter aan te kopen, dient u zelf uw bestelling te plaatsen via het online platform van onze schoolfotograaf.

Hiervoor surft u naar de website van Photobizz: www.photobizz.be. U meldt zich aan met de persoonlijke inlogcode die u vindt op het voorgedrukte formulier van Photobizz dat de leerlingen in de klas zullen ontvangen in de loop van de maand oktober. Op dit formulier staat een voorbeeldfotootje van uw zoon of dochter.

Gelieve de deadline voor het bestellen van foto’s te respecteren. De bestelde foto’ worden op het college geleverd en in de klassen verdeeld. Eens deze besteltermijn verstreken, kunt u nog steeds online artikels bestellen, maar dan rekent Photobizz u verzendingskosten aan en sturen zij uw fotopakket naar uw thuisadres.

Indien u vragen heeft over uw bestelling, dan kunt u de firma contacteren via hun e-mailadres info@photobizz.be.