Microsoft365 desktop-apps installeren

Elke leerling kan gratis gebruik maken van Microsoft Office 365 & OneDrive met 1 terabyte opslagruimte.
Office 365 bevat het volledige Microsoft Office pakket: Word, Exel, Powerpoint, Outlook,OneNote en Access. Deze toepassingen mag je op 5 toestellen installeren. Dat kan een pc, Mac, tablet of smartphone zijn.

Stap 1:

Open https://portal.office.com in je internet browser.

Gebruik om in te loggen je gebruikersnaam en voeg @leerling.sjcaalst.be toe. (personeel voegt @sjcaalst.be toe!)
Voorbeeld: gebruikersnaam janssensjan, inloggen met janssensjan@leerling.sjcaalst.be

Het wachtwoord is hetzelfde wachtwoord dat je gebruikt om aan te melden op de computers op school. Dat is dus niet noodzakelijk hetzelfde als je Smartschool wachtwoord!

Stap 2:

Na het aanmelden krijg je volgend scherm. Klik bovenaan rechts op ‘Office installeren’ en dan op ‘Office 365-apps’.

Stap 3:

De installatie van Office wordt gestart. Als er tijdens de installatie nog naar een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd wordt, dan geef je dezelfde gegevens in die je bij stap 1 gebruikte.

Wachtwoord resetten

Krijg je geen toegang meer tot je account? Is je wachtwoord niet correct? Je kan zelf je wachtwoord resetten

Surf naar https://passwordreset.microsoftonline.com/

Vul je Microsoft365 gebruikersnaam in (=gebruikersnaam aangevuld met @leerling.sjcaalst.be of @sjcaalst.be)

Microsoft zal een verificatie uitvoeren om er zeker van te zijn dat je je eigen wachtwoord probeert te resetten. Op basis van eerder ingevoerde informatie (een persoonlijk e-mail adres of een gsm nummer) zal je een verificatie code ontvangen

Scroll naar top