Sport

Het Sint-Jozefscollege beschikt over een uitstekende sportinfrastructuur: een eigen instructiezwembad en 3 multifunctionele sportzalen. Ook de sportterreinen van het Osbroek liggen op slechts een tiental minuten wandelen van het college.

De sportraad van het college ontplooit tal van initiatieven. Zo zijn er de traditionele fiets- en schaatsnamiddag voor het 1ste jaar, de collegecross, de sportdag, skikampen voor eerste, tweede en derde graad, een avonturenzomerkamp voor de 1ste graad. Er wordt in verschillende disciplines middagsport gegeven, o.m. voetbal, volleybal, krachtbal, rugby, dans, aerobic, circustechnieken, zwemmen, gymnastiek, … Voor het 4de, 5de en 6de jaar wordt er op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur op Osbroek rugbytraining gegeven. Er worden ook rugbywedstrijden georganiseerd tegen andere scholen.

Daarnaast worden er gedurende het schooljaar ook interklassencompetities georganiseerd voor voetbal, minivoetbal, volley- en basketbal. Tweejaarlijks vindt het Ignatiustornooi plaats: dit is een wedstrijd in verschillende disciplines tussen de 7 Vlaamse jezuïetencolleges. Bovendien maken we er een punt van deel te nemen aan alle interscholenwedstrijden georganiseerd door de stad Aalst en, als het even kan, schrijven we in voor provinciale SVS-competities en de Kardinaalsbeker.

Schaken

Geïnteresseerde leerlingen kunnen onder begeleiding van enkele deskundige leraren de strategie en de regels van het schaakspel onder de knie krijgen of beter leren schaken. Ze kunnen ook de prestigieuze titel van “schaakkampioen van het Sint-Jozefscollege” verzilveren in een schaaktornooi en deelnemen aan het Oost-Vlaamse interscholenkampioenschap.

image_pdfimage_print
Scroll naar boven