Welkom op website van de oud-leerlingenbond

Abonneren op Jong & Oud

Het driemaandelijks tijdschrift van de oud-leerlingenbond

In het laatste nummer van Jong & Oud, dat eind december verschijnt, zullen abonnees de uitnodiging terugvinden om zich ook voor het komende werkjaar te abonneren op ons oud-leerlingenblad. Wenst u op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op het college en het internaat en nieuws te ontvangen over onze oud-leerlingen? Dan is een abonnement op Jong & Oud een must! In de gretig gelezen ‘flitsen’ vermelden we steevast wat oud-leerlingen zoal hebben verricht in de voorbije maanden en ruimen we graag ook plaats voor nieuws uit de studentenwereld; je vindt er dan ook geregeld nieuws van studentenclubs waar oud‑leerlingen actief in zijn. Wie iets organiseert met een vereniging (jeugdbeweging, studentenclub, sportclub, theater e.d.m.) kan dit bij ons aankondigen. In de rubriek ‘Collegenieuws’ verneem je hoe het met jouw oud-college gaat; ook het internaatsleven komt aan bod.

We hebben als bestuur de beslissing genomen om ons tijdschrift op papier te blijven uitgeven. Sinds vorig jaar wordt ons tijdschrift in kleur gedrukt. We kregen intussen al veel positieve reacties op deze versie in kleur met een 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲 𝗳𝗿𝗶𝘀𝘀𝗲 𝗹𝗮𝘆-𝗼𝘂𝘁. We willen ook ons 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗻𝘁𝗷𝗲 𝗯𝗶𝗷𝗱𝗿𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗲𝘂 en hebben daarom voor ons vernieuwde tijdschrift gekozen om samen te werken met drukkerij Van der Poorten uit Leuven. Oud-leerling Filip Van Wezemael (reto 87) ontving samen met zijn team meerdere prijzen als 𝗸𝗹𝗶𝗺𝗮𝗮𝘁𝗮𝗺𝗯𝗮𝘀𝘀𝗮𝗱𝗲𝘂𝗿, meer bepaald voor hun keuze van papier en bio-inkten, verzending onder biodegradeerbare folie, 100% klimaatneutrale drukkerij met een volledig klimaatneutraal drukproces.

We hebben eind 2021, begin 2022 bewust niet gekozen om een prijsstijging door te voeren omdat we eerst alles wat wilden evalueren. Maar … nu een jaartje later kunnen we niet anders: papierkost is gestegen met +80%, drukkosten met +14 % en de verzendingskosten ook (binnenland +3,16%, buitenland +17,98%).

Na jarenlang onze oude prijs behouden te hebben (en zelf niet te indexeren) stijgen we nu naar volgende bedragen voor de 68ste jaargang van J&O:

  • €14 voor reto 2014 en jonger
  • €17 voor reto 2013 en ouder
  • €25 voor niet-oud-leerlingen en buitenlandse abonnees

Schrijf hiervoor het juiste bedrag naar ons over op rekeningnummer IBAN BE78 4325 0714 9186 (BIC KREDBEBB) op naam van Oud­-leerlingenbond Sint‑Jozefscollege, Pontstraat 7, 9300 Aalst. Vermeld in de rubriek ‘Mededelingen’ de naam van de abonnee en indien mogelijk je referentienummer.

We blijven al onze lezers en oud-leerlingen oproepen om:

  • artikels en flitsen met interessante weetjes over uzelf, klasgenoten of familie te blijven doorsturen naar de redactie. Hou er wel rekening mee dat de foto’s in kleur worden gepubliceerd, dus best doorsturen in een zo groot mogelijke resolutie;
  • reclame te maken bij uw klasgenoten zodat we het ledenbestand kunnen uitbreiden;
  • dit tijdschrift te blijven lezen en herlezen en uw opmerkingen en commentaren te bezorgen op de redactie;
  • zo snel mogelijk uw lidmaatschap te vernieuwen. Hartelijk dank voor uw lidmaatschap, het is voor ons een echte steun en waardering voor het vele werk en tevens een blijk van gehechtheid aan ons college.

Hartelijk dank ook aan de oud-leerlingen die ons – door wat meer abonnementsgeld over te schrijven – de mogelijkheid bieden om extra steun te verlenen aan onze oud-leerlingen die mooi werk verrichten in ontwikkelingslanden, en aan het sociaal fonds van het college, dat de studiekosten van minder gegoede leerlingen helpt dragen.
Het is een heel mooi gebaar

Alle opmerkingen zijn welkom op het gekende adres  olb@sjcaalst.be

Adreswijzigingen mogen te allen tijde doorgestuurd worden naar Pater Heyvaert en Sophie Lippens op olb@sjcaalst.beOUD-LEERLINGENFEEST

ZATERDAG 7 OKTOBER 2023

Weldra kunt u hier alle informatie terugvinden met betrekking tot het oud-leerlingenfeest van zaterdag 7 oktober 2023.

Alle oud-leerlingen (met hun partner) zijn van harte welkom, en in het bijzonder volgende jubilerende jaren:
* 1958 briljanten jubilarissen
* 1963 diamanten jubilarissen
* 1968 11e lustrum
* 1973 gouden jubilarissen
* 1978 9e lustrum
* 1983 8e lustrum
* 1988 7e lustrum
* 1993 6e lustrum
* 1998 zilveren jubilarissen
* 2003 4e lustrum
* 2008 3e lustrum
* 2013 2e lustrum
* 2018 1e lustrumDe collegeboot

DECEM

Wie geabonneerd is op Jong & Oud kon in de voorgaande edities lezen hoe het met de collegeboot gesteld is.

Op zondag 24 april wordt de collegeboot eindelijk ‘thuis’ gebracht. Op de webstek van DECEM kan je het hele verhaal van de collegeboot volgen.


OUD-LEERLINGENFEEST

Zaterdag 1 oktober 2022

Op zaterdag 1 oktober 2022 slaat het college zijn deuren open om zijn oud-leerlingen te ontvangen op het jaarlijks oud-leerlingenfeest.
Op zaterdagavond nodigen we al onze oud-leerlingen van reto 52, 57, 62, 67, 72, 77, 82, 87, 92, 97, 2002, 2007, 2012 en 2017 uit om vanaf 19.00 u. mee aan tafel te schuiven tijdens een diner in de warme refter. Zoals andere jaren openen we ons 𝗽𝗿𝗮𝗮𝘁𝗰𝗮 waar onze oud-leerlingen elkaar opnieuw kunnen ontmoeten en een babbel kunnen slaan met hun oud-leerkrachten.

Vooraf inschrijven voor het praatcafé is niet nodig maar voor het 3-gangenmenu is reservatie verplicht door overschrijving van € 55 per persoon op rekening BE78 4325 0714 9186 van Oud-leerlingenbond SJC. De storting geldt als inschrijving: vermeld naam, retojaar & ‘OLF 2022, aub.

Eventuele correspondentie over het oud-leerlingenfeest via e-mail: sjcolb@yucom.be of telefonisch: 053 79 04 41 (kantooruren).

We kijken er naar uit jullie opnieuw te verwelkomen op het college!

Het bestuur van de Oud-leerlingenbond


Nieuws

Toon alle berichten


Recentste Facebook posts

bezoek onze Facebook pagina

[elfsight_facebook_feed id=”4″]image_pdfimage_print
Scroll naar boven