Welkom op website van de oud-leerlingenbond


HET COLLEGE VIERT FEEST

vrijdag 13 mei 2022

Beste oud-leerlingen

Eind volgende week is het zover: het college viert feest! 

Op vrijdag 13 mei zijn jullie, na afloop van de lessen (vanaf 16.00 u.) allemaal welkom om samen collegefamilie te vormen en te genieten van een ruim aanbod aan leuke activiteiten.

Wat is er te doen?

  • De Leerlingenraad lanceerde recent het spel ‘Challenge Accepted’ voor de leerlingen van de eerste graad.
  • We zorgen voor veel sfeer en gezelligheid met o.a. live muziek, een fotobooth, een free podium en een college-versie van ‘The Masked Singer’. 
  • Om 20.00 u. start dan de stratenloop door de stad Aalst en langsheen de verschillende lagere scholen van het Sint-Jozefscollege. Ook in de lagere scholen zal er animatie zijn. Minder sportief? Geen probleem, je kan het parcours rustig mee joggen of mee stappen. Elke deelnemer ontvangt een leuke goodybag! Via deze link kan u inschrijven.
  • We eindigen ons collegefeest met een fuif op onze speelplaats. Hiervoor wisten we twee toppers te strikken: dj Tresko en dj Arthur Lewis.

Eten/drinken?
Ook aan de innerlijke mens hebben we gedacht. Geen feest zonder frietjes, drankjes … Met dank aan de Ouderraad en het SJC-keukenteam. 

Wanneer?
We starten om 16.00 u. en eindigen rond 23.00 u.

IEDEREEN VAN HARTE WELKOM! 

Het wordt pas écht feest als jullie erbij zijn.

Vriendelijke groet

Frederik Van Rampelberg
directeur


Aankomst collegeboot op het Werfplein

zondag 24 april 2022

Op zondag 24 april om 15 u komt eindelijk de collegeboot aan.

Na een roeitocht van drie dagen door leerkrachten en oud-leerlingen vanuit Rupelmonde zal de boot feestelijk worden ingehaald met de medewerking van ons schoolkoor- en orkest.

In de week daaropvolgend zullen de eerstejaars onmiddellijk kunnen kennismaken met een roeitocht op de Dender.

Iedereen welkom!

Meer info op: www.collegeboot.org


Abonneren op Jong & Oud

Het driemaandelijks tijdschrift van de oud-leerlingenbond

In het laatste nummer van Jong & Oud, dat eind december verschijnt, zullen abonnees de uitnodiging terugvinden om zich ook voor het komende werkjaar te abonneren op ons oud-leerlingenblad. Wenst u op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op het college en het internaat en nieuws te ontvangen over onze oud-leerlingen? Dan is een abonnement op Jong & Oud een must! In de gretig gelezen ‘flitsen’ vermelden we steevast wat oud-leerlingen zoal hebben verricht in de voorbije maanden en ruimen we graag ook plaats voor nieuws uit de studentenwereld; je vindt er dan ook geregeld nieuws van studentenclubs waar oud‑leerlingen actief in zijn. Wie iets organiseert met een vereniging (jeugdbeweging, studentenclub, sportclub, theater e.d.m.) kan dit bij ons aankondigen. In de rubriek ‘Collegenieuws’ verneem je hoe het met jouw oud-college gaat; ook het internaatleven komt aan bod.

Na 66 jaar zal het lentenummer van 2022 het eerste nummer zijn dat in 𝗸𝗹𝗲𝘂𝗿 verschijnt. We hebben als bestuur de beslissing genomen om ons tijdschrift op papier te blijven uitgeven. We kijken samen met jullie uit naar deze versie in kleur met een 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲 𝗳𝗿𝗶𝘀𝘀𝗲 𝗹𝗮𝘆-𝗼𝘂𝘁. We willen ook ons 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗻𝘁𝗷𝗲 𝗯𝗶𝗷𝗱𝗿𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗲𝘂 en hebben daarom voor ons vernieuwde tijdschrift gekozen om samen te werken met drukkerij Van der Poorten uit Leuven. Oud-leerling Filip Van Wezemael (reto 87) ontving samen met zijn team meerdere prijzen als 𝗸𝗹𝗶𝗺𝗮𝗮𝘁𝗮𝗺𝗯𝗮𝘀𝘀𝗮𝗱𝗲𝘂𝗿, meer bepaald voor hun keuze van papier en bio-inkten, verzending onder biodegradeerbare folie, 100% klimaatneutrale drukkerij met een volledig klimaatneutraal drukproces.

De abonnementsprijs voor Jong & Oud bedraagt € 14 per jaar voor reto 2011 en ouder en voor niet-oud-leerlingen. Voor reto 2012 en jonger bedraagt de abonnementsprijs € 10. Schrijf hiervoor het juiste bedrag naar ons over op rekeningnummer IBAN BE78 4325 0714 9186 (BIC KREDBEBB) op naam van Oud­-leerlingenbond Sint‑Jozefscollege, Pontstraat 7, 9300 Aalst. Vermeld in de rubriek ‘Mededelingen’ de naam van de abonnee.

Heb je zelf een nieuwtje voor in Jong & Oud? Laat het ons dan zeker weten! Dit kan via mail naar Pater Heyvart op sjcolb@yucom.be of via de school (Pontstraat 7, 9300 Aalst).

Adreswijzigingen mogen te allen tijde doorgestuurd worden naar Pater Heyvaert op olb@sjcaalst.be


De collegeboot

DECEM

Wie geabonneerd is op Jong & Oud kon in de voorgaande edities lezen hoe het met de collegeboot gesteld is.

Op zondag 24 april wordt de collegeboot eindelijk ‘thuis’ gebracht. Op de webstek van DECEM kan je het hele verhaal van de collegeboot volgen.


OUD-LEERLINGENFEEST

Zaterdag 1 oktober 2022

Op zaterdag 1 oktober 2022 slaat het college zijn deuren open om zijn oud-leerlingen te ontvangen op het jaarlijks oud-leerlingenfeest.
Op zaterdagavond nodigen we al onze oud-leerlingen van reto 52, 57, 62, 67, 72, 77, 82, 87, 92, 97, 2002, 2007, 2012 en 2017 uit om vanaf 19.00 u. mee aan tafel te schuiven tijdens een diner in de warme refter. Zoals andere jaren openen we ons 𝗽𝗿𝗮𝗮𝘁𝗰𝗮 waar onze oud-leerlingen elkaar opnieuw kunnen ontmoeten en een babbel kunnen slaan met hun oud-leerkrachten.

Vooraf inschrijven voor het praatcafé is niet nodig maar voor het 3-gangenmenu is reservatie verplicht door overschrijving van € 55 per persoon op rekening BE78 4325 0714 9186 van Oud-leerlingenbond SJC. De storting geldt als inschrijving: vermeld naam, retojaar & ‘OLF 2022, aub.

Eventuele correspondentie over het oud-leerlingenfeest via e-mail: sjcolb@yucom.be of telefonisch: 053 79 04 41 (kantooruren).

We kijken er naar uit jullie opnieuw te verwelkomen op het college!

Het bestuur van de Oud-leerlingenbond


Nieuws

Toon alle berichten


Recentste Facebook posts

bezoek onze Facebook paginaimage_pdfimage_print
Scroll naar top