ST-JOZEFSCOLLEGE, een GROENE SCHOOL !

groene school logo

De werkgroep wil het college ombouwen tot een ‘groene’ school en organiseert daarom allerlei activiteiten zoals een zwerfvuilactie, planten-in-de-klas-dag, dikke-truien-dag met eerlijke truien, vegetarische maaltijden, drinkflessenacties, het schilderen en ordenen van de vuilnisbakken op de speelplaats, een natuureducatieve wandeling… Daarnaast nemen we ook deel aan acties van externe organisaties, zoals de zwerfvuilactie en de workshop “Da’s Proper” van de stad Aalst en ILvA.

De MOS-werkgroep werkt rond vijf thema’s: Afval, Mobiliteit, Water, Natuur en Energie. In 2014 behaalde onze school na logo 1 en logo 2 uiteindelijk ook logo 3, een pluim voor onze school. Vanaf 2014 stapten we mee in het nieuwe verhaal van MOS en staat het duurzaamheidsthema voorop. In 2016 ontving onze school als enige Oost-Vlaamse ASO-school de internationale ‘Groene Vlag’ van Fee. In 2018 behaalden we opnieuw de Green Flag van ECO-Schools.  Toch stopt het verhaal hier niet en alle hulp is dan ook meer dan welkom.

MOS-afval
MOS-mobiliteit
MOS-water
MOS-natuur
MOS-energie

Afval

Biowinkel De Plantaas.j.

Zwerfvuilactie

(g)een folie(ke)

Mobiliteit

Pimp your fluojacket

Stop Motion!?

Uitdeling fluohesjes & spaakreflectoren

Water

Bufferbekken

Drinkwaterfonteintjes

Natuur

1 m² biodiversiteit

In de binnentuin van het college laten we de natuur haar gang gaan op 1 m², een actie van GoodPlanet Belgium (www.goodplanetactions.be). Om de actie meer kleur te geven, werd er ook een petanquetornooi georganiseerd.

Vergroening

image_pdfimage_print
Scroll naar boven