INSCHRIJVINGEN 2de -6de JAAR HUMANIORA SCHOOLJAAR 2021-2022 

Vanaf maandag 19 april kunt u uw zoon/dochter inschrijven in het 2de tot 6de jaar (schooljaar 2021-2022). 

Gelieve hiervoor een afspraak maken met dhr. Rob De Winter, adjunct-directeur, via e-mail (rob.dewinter@sjcaalst.be) of telefonisch (053 79 04 41). 

INSCHRIJVINGEN 1ste JAAR HUMANIORA SCHOOLJAAR 2021-2022

Hoe kunt u uw kind inschrijven in het eerste jaar humaniora voor schooljaar 2021-2022?

In samenspraak met het LOP gelden voor alle scholen van het secundair onderwijs dezelfde regels. Het Sint-Jozefscollege schrijft zich in in een centraal aanmeldingssysteem dat onveilige wachtrijen in coronatijden overbodig maakt.

Anders dan vorige jaren waar de ouders naar de school kwamen (met vaak lange wachtrijen en zelfs kamperen tot gevolg), zullen ouders nu digitaal moeten aanmelden. Vervolgens zal het algoritme van de software op basis van 1) voorkeur en 2) toeval (indien er meer kandidaten zijn dan plaatsen) aan elke ouder een ticket toewijzen voor een bepaalde school.

Vanaf maandag 11 januari kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek via 053 79 04 41.
Tijdens het gesprek nemen we rustig de tijd om het opvoedingsproject van het Sint-Jozefscollege te bespreken en al uw vragen te beantwoorden.

Hieronder leest u alvast de belangrijkste info en de gebruikte tijdlijn. Meer informatie volgt nog!

DIGITAAL AANMELDEN

AANMELDEN (15 maart 2021 – 23 april 2021) via www.naarschoolinaalst.be

Alle ouders die voor hun kind op zoek zijn naar een secundaire school in Aalst, moeten zich aanmelden op de website www.naarschoolinaalst.be. Dit kan tussen 15 maart om 9.00 u. en 23 april om 15.00 u.

VOORRANGSGROEPEN:
Heeft uw kind een (stief-, half-)broer/(stief-, half-)zus op het Sint-Jozefscollege (humaniora)? Of bent u een personeelslid van het Sint-Jozefscollege (humaniora)? U meldt aan zoals alle andere ouders, maar u bent zeker van een plaats op het Sint-Jozefscollege.

Bij de toewijzing van de school, zullen, na de toekenning van de plaatsen aan de voorrangsgroepen, zoveel mogelijk andere kinderen de school van hun eerste keuze toegekend krijgen. De toekenning gebeurt op basis van 1) schoolvoorkeur en 2) toeval (indien er meer kandidaten dan plaatsen zijn).

Belangrijk: het tijdstip waarop u uw kind aanmeldt, heeft geen enkele invloed op de toekenning van de vrije plaatsen. Het is uiteraard wel noodzakelijk dat u aanmeldt binnen de bovenvermelde periode.

TOEWIJZING (25 april 2021 – 4 mei 2021)

Tussen 25 april en 4 mei wordt bekendgemaakt in welke school uw kind een plaats gekregen heeft. U ontvangt dan via mail een ticket waarmee u in deze school een afspraak kan maken om uw kind effectief in te schrijven.

INSCHRIJVING (5 mei 2021 – 31 mei 2021)

Op woensdag 5 mei, na de aanmeldingsperiode, starten de eigenlijke inschrijvingen voor het eerste jaar Latijn/Moderne Talen en Wetenschappen. De coronamaatregelen verplichten ons om de inschrijvingen digitaal te organiseren. Alle ouders die een ticket gekregen hebben voor het Sint-Jozefscollege, ontvangen zo snel mogelijk een e-mail met daarin de procedure voor een digitale inschrijving. We heten onze nieuwe leerlingen alvast van harte welkom! In geval van problemen of onduidelijkheden, aarzel niet om ons te contacteren via mail (directeur.humaniora@sjcaalst.be) of telefonisch (053 79 04 41) tijdens de schooluren.

VRIJE INSCHRIJVINGEN (vanaf 1 juni 2021)

Heeft uw kind geen plaats in de school van uw voorkeur of heeft u uw kind niet aangemeld, dan kunt u vanaf 1 juni 2021 een afspraak maken in een school waar nog vrije plaatsen beschikbaar zijn.

Voor meer informatie verwijzen we naar de website www.naarschoolinaalst.be .

Vragen/opmerkingen? Neem via onderstaand formulier contact met ons op!

image_pdfimage_print
Scroll naar top