INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2024-2025

Wenst u tijdens de zomervakantie 2024 uw kind nog in te schrijven voor het schooljaar 2024-2025 in het tweede t.e.m. het zesde middelbaar, dan kan u tijdens de schooluren een afspraak maken op het nummer 053 79 04 41. De school is gesloten vanaf vrijdag 5 juli t.e.m. donderdag 15 augustus.  

De inschrijvingen van nieuwe leerlingen voor het tweede tot zesde jaar starten na de paasvakantie, vanaf maandag 15 april 2024.

Kandidaat-internen kunnen zich nu reeds aanmelden voor schooljaar 2024-2025. Er werd een online formulier opgemaakt om deze aanmeldingen te verzamelen en te dateren. De datum van inzending bepaalt de volgorde op de aanmeldingslijst. Na aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek en rondleiding op het internaat.

Voor verdere vragen over de inschrijvingsprocedure of het internaat in het algemeen kunt u ons steeds telefonisch (053 60 58 69) of per mail (internaat@sjcaalst.be) contacteren. We kijken ernaar uit om u binnenkort op ons internaat te mogen ontvangen.

De wetgever voorziet elke leerling van een recht op inschrijving in een school, weliswaar enkel na instemming met haar pedagogisch project en schoolreglement.
Het Sint-Jozefscollege behoort tot het LOP-gebied (Lokaal Overlegplatform) Aalst.

De inschrijvingen voor het eerste jaar (Latijn of Moderne Talen en Wetenschappen) gebeuren via een digitaal aanmeldingssysteem.

De aanmeldingsperiode voor inschrijvingen in 1 Latijn of 1 Moderne Talen en Wetenschappen loopt van 25 maart 2024 om 14.00 u. tot en met 19 april 2024 om 14.00 u.

Wie zijn/haar kind wil inschrijven in het Sint-Jozefscollege, meldt zich aan op de website www.naarschoolinaalst.be

VOORRANGSGROEPEN

Heeft uw kind een (stief-, half-)broer/ (stief-, half-)zus op het Sint-Jozefscollege (humaniora)? Of bent u een personeelslid van het Sint-Jozefscollege (humaniora)? U meldt zich aan zoals alle andere ouders, maar uw kind is zeker van een plaats op het Sint-Jozefscollege.

Er zijn geen andere voorrangsgroepen.

Bij de toewijzing van de school zullen, na de toekenning van de plaatsen aan de voorrangsgroepen, zoveel mogelijk andere kinderen de school van hun eerste keuze toegekend krijgen.

TOEKENNINGSCRITERIA

De toekenning voor alle Aalsterse scholen gebeurt op basis van 1) schoolvoorkeur en 2) toeval (indien er meer kandidaten dan plaatsen zijn).

Belangrijk: het tijdstip waarop u uw kind aanmeldt (tussen 25 maart 2024 om 14.00 u. en 19 april 2024 om 14.00 u.) heeft geen enkele invloed op de toekenning van de vrije plaatsen. Het is uiteraard wel noodzakelijk dat u zich aanmeldt binnen de bovenvermelde periode.

RESULTAAT AANMELDING

Het LOP Aalst maakt de resultaten van de aanmelding bekend op 7 mei 2024. U krijgt dan via mail een ticket waarmee u in de toegewezen school een afspraak kunt maken om uw kind effectief in te schrijven.

Gunstig gerangschikte leerlingen (d.i. met een ticket) kunnen zich fysiek (op het college) inschrijven van 14 mei 2024 tot 10 juni 2024.

Op woensdag 15 mei 2024 organiseren we een inschrijvingsdag waarop u uw ticket kan komen verzilveren. U bent welkom op school tussen 14 u. en 20 u. en hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Indien u nog niet langskwam voor een kennismakingsgesprek vragen we u de identiteitskaart van zoon of dochter, een klevertje van de mutualiteit, het laatste rapport en de BASO-fiche mee te brengen.

Heeft uw kind geen plaats in de school van uw voorkeur of heeft u uw kind niet aangemeld, dan kunt u vanaf 14 mei 2024 een afspraak maken in een school waar nog vrije plaatsen beschikbaar zijn: op 14 mei 2024 starten immers de vrije inschrijvingen.

KENNISMAKINGSGESPREK: VANAF 8 JANUARI 2024

Vanaf maandag 8 januari kunt u telefonisch (053 79 04 41) een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek op het college. Tijdens dit gesprek maken we tijd om elkaar beter te leren kennen en kunnen we al uw vragen omtrent het Sint-Jozefscollege beantwoorden. Daarbij peilen we naar uw verwachtingen, bespreken we eventuele leerzorg, medische bezorgdheden e.d. en bespreken we het ignatiaans opvoedingsproject van de school.

INFODAG: 10 MAART 2024

Op de infodag van zondag 10 maart 2024 kunt u de school en het internaat bezoeken. Op die dag kunt u van 14.00 u. tot 18.00 u. kennismaken met leerkrachten, opvoeders, leerlingenbegeleiders, onze infrastructuur bezoeken, enz.

image_pdfimage_print
Scroll naar boven