Lockers

Het college stelt 774 lockers ter beschikking van de externen. De bedoeling is om de leerlingen de kans te geven persoonlijke spullen en laptops netjes en veilig op te bergen zodat de speelplaatsen, klassen en gangen er ook netter zouden bijliggen.
Aan alle leerlingen, uitgezonderd de internen die een eigen lockerregeling op het internaat hebben, wordt de mogelijkheid geboden om zo’n locker te huren. Voor alle praktische informatie wendt men zich tot mevr. L. Hertveldt op de prefectuur (ingang tegenover de talenklas). Aan deze huur zijn wel bepaalde voorwaarden/afspraken verbonden:

  1. De huurprijs voor een locker bedraagt op jaarbasis € 15 (m.u.v. loopklassen die geen huur betalen).  
  2. De huurperiode loopt van 12/09/2022 tot 26/06/2023 voor loopklassen en sportklassen.
    De huurperiode loopt van 19/09/2022 tot 26/06/2023 voor alle andere klassen.3° Elke huurder betaalt een waarborg van € 10
  3. Deze som kan op het einde van het schooljaar worden gerecupereerd, indien de locker zich in goede staat bevindt.
  4. Ten laatste op maandag 26/06/2023 ledigt elke huurder zijn locker en maakt hem schoon. Beschadigde of zwaar vervuilde locker evenals het verlies van de sleutel kan leiden tot inhouding van de waarborg.
    De sleutel zal overhandigd worden tijdens de laatste schooldagen. Communicatie daarover zal via Smartschool gebeuren.
  5. Wie een locker huurt, is volledig verantwoordelijk voor de netheid ervan. Misbruik wordt gesanctioneerd.
  6. Elke huurder krijgt, voor de periode van de huur, een sleutel. De directie eigent zich het recht toe een zware sanctie te kleven op misbruik!
  7. De directie en de lockerverantwoordelijke mogen te allen tijde een locker openen.
  8. Op zaterdag 3 september om 10.30 u. stellen we de enquête ‘Huur Locker’ open voor loop- en sportklassen.
    Op zaterdag 10 september om 10.30 u. stellen we de enquête ‘Huur Locker’ open voor alle andere klassen.
    Vanaf dan kan je via Smartschool intekenen om een locker te huren. Iedereen (ook de leerlingen uit sport- en loopklassen) die een locker wil huren, vult de enquête in. We hanteren het principe ‘Wie eerst komt, eerst maalt”. Eenmaal de enquête ingediend, ga je akkoord met de hierboven beschreven afspraken. Het huurgeld (€ 15) en de waarborg (€ 10) worden verrekend via de schoolrekening.



UITPAS INCLUSIEF KANSENPAS

WAT?

De “Actie Kansen” van de Vierdewereldgroep bestaat al meer dan 10 jaar. Door te streven naar betaalbare toegangsprijzen maakt deze vereniging cultuur, vorming en ontspanning toegankelijk voor iedereen.

Het meest bekende middel waar de vereniging mee werkt, is de UiTPAS. Iedereen in groot-Aalst kan beschikken over een UiTPAS, maar voor gezinnen met een te laag inkomen wordt er een extra speciale code aan toegevoegd (ter vervanging van de vroegere kansenpas) waardoor je in je vrije tijd voor
€ 1,50 naar een toneel, film, musical, dansschool, bepaalde sportactiviteiten… kan gaan. Deze UiTPAS kan je aanvragen bij de Vierdewereldgroep “Mensen voor Mensen”, Sinte-Annalaan 41 te Aalst (053/78 36 60).

WIL JE MEER INFORMATIE?

Voor alle vragen of bijkomende inlichtingen kan je steeds terecht bij de Vierdewereldgroep  “Mensen voor Mensen” v.z.w.,
Sinte-Annalaan 41 te Aalst (tel: 053 78 36 60) van maandag tot vrijdag van 9.00 u. tot 17.00 u. Hartelijk welkom!

WAT KAN JE ALS OUDER, ALS LEERLING DOEN BIJ FINANCIËLE MOEILIJKHEDEN?

U neemt contact op met dhr. Rob De Winter op het nummer 053 79 04 41. Hij zal u uitnodigen voor een gesprek. Dit gebeurt in alle discretie.




Dactylo op het college

We bieden opnieuw, geheel vrijblijvend, dactylolessen aan. Deze zullen op maandagmiddag tijdens de middagpauze doorgaan. Vanaf eind september kunnen de leerlingen, om de 14 dagen, lessen volgen om hun getuigschrift dactylo te behalen.
Meer informatie en mogelijk tot inschrijven kunt u terugvinden op deze flyer van VTTI.




Oudercontactavonden – Infoavonden

We organiseren begin september twee oudercontactavonden: één voor alle ouders van de leerlingen uit de eerste graad op dinsdag 6 september om 20.00 u. en één voor alle ouders van de leerlingen uit de tweede graad op donderdag 8 september om 20.00 u.

Over de organisatie van deze infoavonden zullen wij via Smartschool nog uitgebreid communiceren.




STARTSCHOT

Hierbij vinden jullie onze uitgave STARTSCHOT terug. Hiermee willen we jullie graag informeren over het verloop van de eerste schooldagen.

Via onze nieuwsbrief FOCUS informeren we jullie aan het einde van augustus nog uitgebreider over het reilen en zeilen in het college.

We wensen jullie nog een paar zomerse vakantiedagen toe! Tot binnenkort.




Praktische info schooljaar 2022-2023

Het college opende op 16 augustus terug zijn deuren na een deugddoende vakantie. We zijn intussen in volle voorbereiding van het nieuwe schooljaar en houden eraan jullie tijdig te informeren. Via onderstaande link kunt u alle praktische informatie terugvinden met betrekking tot de opstart van het nieuwe schooljaar. We vullen deze pagina op regelmatige basis aan met nieuwe info.

https://humaniora.sjcaalst.be/praktisch/info-schooljaar/