Info schooljaar 2021-2022

Boeken en materiaal

1ste jaar

Hieronder vindt u de boekenlijsten voor het 1ste jaar Latijn en het 1ste jaar Moderne Talen en Wetenschappen voor het schooljaar 2021-2022.

U hoeft voor de bestelling van de schoolboeken niets te ondernemen. De school zorgt voor een collectieve aankoop van alle schoolboeken voor onze leerlingen van het eerste jaar. In de loop van de eerste week van september zullen zij alle boeken in de klas ontvangen. Wij zullen de schoolboeken via de schoolrekening van september verrekenen. In de loop van de eerste schoolweken zal u via de online schoolwinkel de rekenmachine en ook de bijbel kunnen aankopen. U zal de nodige berichtgeving en instructies hieromtrent nog ontvangen. Ook deze aankopen zullen wij via de schoolrekening van eind september in rekening brengen.

U vindt hier eveneens de lijst met schoolbenodigdheden voor het 1ste jaar en de materiaallijst voor het vak beeld.

De overige schoolbenodigdheden en het materiaal op de lijst voor het vak beeld koopt de school niet collectief aan. Dit materiaal koopt u zelf aan.

Mocht u hierover nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze boekenverantwoordelijke, mevr. Sophie Lippens te contacteren op het nummer 053 79 04 41 of via coordinator@sjcaalst.be.

2de tot en met het 6de jaar

Hieronder vindt u de boekenlijsten voor het 2de jaar tot en met het 6de jaar terug. De boekenlijsten worden niet langer per jaar opgemaakt maar wel per studierichting. Let dus goed op welke boekenlijst u zich baseert voor het bestellen van de boeken.

Voor de boeken van het schooljaar 2021-2022 worden de leerwerkboeken niet langer door de school collectief aangekocht en uitgedeeld op 1 september. Alle leer(werk)boeken kunnen via www.informatonline.be besteld worden. De procedure vindt u hieronder terug. Wij vragen u vriendelijk om de bestelling van de boeken te plaatsen vóór 6 juli. Op 26 en/of 27 augustus kan u de boeken komen ophalen. Verdere instructies hieromtrent alsook een schema met tijdsloten zal u nog ontvangen.

Wij vragen u vriendelijk om de factuur, die u na de bestelling van de boeken ontvangt in uw persoonlijke mailbox, te betalen vóór het ophalen van de boeken. Mocht u hierover nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze boekenverantwoordelijke, mevr. Sophie Lippens te contacteren op het nummer 053 79 04 41.

Instromers

Leerlingen die volgend schooljaar instromen in een richting in het 2de jaar of in de 2de of 3de graad bij ons op school vinden de boekenlijsten voor volgend schooljaar eveneens hierboven terug. Gezien zij nog niet over een kindcode beschikken om in te loggen op www.informatonline.be, mogen zij de boekbestelling doorgeven aan onze coördinator Mevr. Sophie Lippens. Duid hiervoor op de boekenlijst van de gekozen studierichting de nodige boeken aan en mail deze vóór dinsdag 6 juli naar coordinator@sjcaalst.be. De bestelde materialen zullen in rekening gebracht worden op de eerste schoolfactuur in september.

Op donderdag 26 en/of vrijdag 27 augustus kan u de boeken komen ophalen op school. Verdere instructies hieromtrent alsook een schema met tijdsloten zal u nog ontvangen.

Tweedehandsboeken

Het is ook dit jaar niet mogelijk om een fysieke tweedehands boekenverkoop te organiseren op de school. Er zijn twee opties om leerboeken van het huidige schooljaar te verkopen en/of die van volgend jaar aan te schaffen:

Optie 1:  Ga binnen de school zelf op zoek naar een medeleerling die jouw boeken kan kopen of aan wie je jouw boeken kan verkopen.

Optie 2: Bied je boeken te koop aan of koop je boeken online, bv. via www.tweedehands.be.

 • Waar moet je op letten bij de verkoop van een boek:
  • Vermeld de volledige titel van het boek en zeker ook het ISBN-nummer.Voeg foto’s toe van de buiten- en binnenkant van het boek om de staat van het boek aan de potentiële koper te tonen. Voeg ook een foto van het ISBN-nummer toe.
  • Bij de beschrijving kan je kort wat uitleg geven over de staat van het boek.
  • De afspraak op onze boekenverkoop op school is: vraag niet meer dan de helft van de nieuwprijs.
 • Waar moet je op letten bij de aankoop van een boek:
  • Controleer aan de hand van het ISBN-nummer of het om het juiste boek gaat. Een foto van het ISBN-nummer geeft je meer zekerheid dat het om het juiste boek gaat.
  • Aan de hand van foto’s van de binnen- en buitenkant van het boek kan je de staat van het boek nakijken.
  • De afspraak op onze boekenverkoop op school is: betaal nooit meer dan de helft van de nieuwprijs.

Dagorde woensdag 1 september

De leerlingen van het eerste jaar zijn op school aanwezig om 8.25 u. De schoolpoort is open vanaf 7.30 u.

De leerlingen van de andere jaren zijn op school aanwezig om 9.20 u., behalve de nieuwe leerlingen van het tweede tot het zesde jaar. Deze laatsten zijn ook reeds op school aanwezig om 8.25 u.

De lessen eindigen voor iedereen om 12.00 u.

Reglement en kalender

Elke leerling ontvangt op 1 september een reglement met kalender waarin de belangrijke data van o.a. rapporten en proefwerken worden vermeld.
Hieronder vindt u alvast de data van schoolvakanties en andere vrije dagen voor 2021-2022:

 • Vrije dag: maandag 11 oktober (pedagogische studiedag)
 • Herfstvakantie: van maandag 1 november tot zondag 7 november
 • Wapenstilstand: donderdag 11 november
 • Facultatieve vrije dag: vrijdag 12 november
 • Kerstvakantie: van maandag 27 december tot zondag 9 januari
 • Krokusvakantie: van maandag 28 februari tot zondag 6 maart
 • Paasvakantie: van maandag 4 april tot en met maandag 18 april
 • O.L.H.-Hemelvaart: donderdag 26 mei
 • Vrije dag: vrijdag 27 mei (brugdag)
 • Pinkstermaandag: 6 juni
 • Zomervakantie: van vrijdag 1 juli tot woensdag 31 augustus
image_pdfimage_print
Scroll naar top