Infodag

INFODAG ZONDAG 10 MAART 2024

van 14.00 u. tot 18.00 u.

Welkom op het Sint-Jozefscollege!

We bieden jullie de mogelijkheid om een virtueel kijkje te komen nemen op onze school en jullie te laten proeven van ons bruisend collegeleven. We starten alvast met een inleidend filmpje. Kijken jullie mee?

Lessentabel

Onze leerlingen hebben de keuze tussen de module Latijn en de module Moderne talen en Wetenschappen.


1° LEERJAAR

27u gemeenschappelijke vorming

Godsdienst

2u

Nederlands

4u

ICT

1u

Frans

4u

Wiskunde

4u

Aardrijkskunde

2u

Natuurwetenschappen

2u

Geschiedenis

1u

Lichamelijke Opvoeding

2u

Muziek (CLIL: M.O. in het Frans)

1u

Beeld

2u

Techniek

2u

KEUZEPAKKETTEN: 5u

LATIJN

MODERNE TALEN EN WETENSCHAPPEN

Klassieke talen (Latijn)

4u

Nederlands

1u

Frans

1u

Project en differentiatie*

1u

Wiskunde

1u

Project en remediëring**

2u


*Leren leren, taalbeschouwing, differentiatie Latijn, Taal & cultuur, Wetenschappen & ICT.
** Project Taal & cultuur, Wetenschappen & ICT, remediëring wiskunde & Frans, leren leren, sociale vaardigheden en milieubewustzijn.

Onthaaldagen

We beseffen maar al te goed dat de overgang van de lagere school naar de humaniora een grote stap is voor onze nieuwe leerlingen.
We willen vanaf dag één zorg dragen voor de jongste leden van onze collegefamilie.
Daarom staan de eerste schooldagen volledig in het teken van een warm welkom, de kennismaking met het college (niet alleen de gebouwen, maar vooral ook de vele mensen die dagelijks klaarstaan voor onze leerlingen) en – niet in het minst – de kennismaking met elkaar in de nieuwe klas.

Sport- en middagactiviteiten

Het Sint-Jozefscollege beschikt over een uitstekende sportinfrastructuur: een eigen zwembad en 3 multifunctionele sportzalen. Ook de sportterreinen van het Osbroek liggen op slechts een tiental minuten wandelen van het college. 
De sportraad van het college organiseert heel wat activiteiten. Zo zijn er de traditionele fiets- en schaatsnamiddag voor het eerste jaar, de collegecross, de sportdag, skikampen voor eerste, tweede en derde graad, een avonturenzomerkamp voor de eerste graad. Tijdens de middagpauze biedt de sportraad verschillende sporten aan: voetbal, volleybal, krachtbal, rugby (vanaf het vierde jaar), dans, aerobic, zwemmen, gymnastiek, enz.  
Geïnteresseerde leerlingen kunnen onder begeleiding van enkele deskundige leraren de strategie en de regels van het schaakspel onder de knie krijgen of beter leren schaken. 
Muzikale leerlingen kunnen aansluiten bij het collegeorkest of het schoolkoor ‘Iñigo cantat’. Beide groepen repeteren elke week en laten geregeld van zich horen! 
Het schooltoneel kent een rijke traditie op ons college. Om de twee jaar brengen de acteurs en actrices onder onze leerlingen (en leraren) een  felgesmaakte toneelvoorstelling in onze eigen feestzaal.  

Studiereizen

Gedurende hun tijd op het college, krijgen onze leerlingen op vele manieren de kans om hun blikveld te verruimen. Onze studiereizen dragen daar in belangrijke mate toe bij. Tijdens onze daguitstappen en meerdaagse excursies komen heel wat krachtlijnen van ons opvoedingsproject aan bod. De studiereizen helpen onze leerlingen groeien in hun ‘mens-zijn’. Diepgang, het aanreiken van nieuwe perspectieven en het bewust genieten van schoonheid worden versterkt door het samen-op-weg-zijn.

Groene school (MOS)

De MOS-werkgroep (Milieu Op School) spant zich in om ons college verder om te bouwen tot een groene school. Ze organiseren allerlei initiatieven: van praktische realisaties (vegetarische maaltijden, drinkwaterfonteintjes op de speelplaats, biowinkel ‘De Plantaas.j.’ …) tot acties die onze leerlingen oproepen om zorg te dragen voor onze planeet, ons gemeenschappelijk huis.

Zomerkamp Wagrain

Leerlingen van de eerste graad kunnen deelnemen aan het zomerkamp in Wagrain (Salzburgerland-Oostenrijk). Het kamp bestaat uit een sportief activiteitenpakket met o.a. een tweedaagse bergtocht met overnachting in een berghut, een touwenparcours met death ride over het meer, een afdaling op de zomerrodelbaan van Flachau, de afdaling van een bergrivier en een bezoek aan het openluchtzwembad van Wagrain.

Internaat

Benieuwd naar de werking van ons internaat? Wij laten jullie meespieken door onderstaand filmpje…

Infobrochure

Op eenvoudig verzoek (humaniora@sjcaalst.be) bezorgen we u graag een papieren exemplaar van onze infobrochure.


window.option_df_2154 = {"outline":[],"backgroundColor":"#ececec","autoEnableOutline":"false","autoEnableThumbnail":"false","overwritePDFOutline":"false","direction":"1","pageSize":"0","soundEnable":"false","source":"https:\/\/humaniora.sjcaalst.be\/wp-content\/downloads\/infobrochure%2023-24.pdf","wpOptions":"true"}; if(window.DFLIP && window.DFLIP.parseBooks){window.DFLIP.parseBooks();}

Graag een persoonlijk gesprek?

Aarzel niet om contact op te nemen met het Sint-Jozefscollege via 053 79 04 41. U kunt dan een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek met mevr. Amelie Verbeken (directeur), mevr. Mieke Jacob (adjunct-directeur) of dhr. Rob De Winter (adjunct-directeur).
Tijdens het gesprek nemen we rustig de tijd om het opvoedingsproject van het Sint-Jozefscollege te bespreken en al uw vragen te beantwoorden.

Inschrijven?

Alle info via deze link.