Zweeds bezoek op school

Op dinsdag 3 maart hadden we op school bezoek van Zweedse uitwisselingsstudenten uit het Njudungsgymnasiet in Vetlanda. Een deel van hen volgende in de namiddag een uurtje Frans met de leerlingen van 3GRLAA en 3GRLAB1. Om het contact bij dit blits bezoek te vergemakkelijken, hadden de leerlingen zelf het idee om het dat lesuur over eten te hebben. Een ideale keuze zo bleek! De leerlingen werden opgedeeld in groepjes zodat er telkens een of twee Zweedse studenten met onze leerlingen konden samenwerken. De hele les was communicatief opgebouwd. Na de bespreking van enkele persoonlijk eetgewoontes, werden de nationale klassiekers onder de loep genomen (met digitaal fotomateriaal). Op basis van deze  informatie moesten de leerlingen per groep een nieuw gerecht creëren waarin verschillende landeigen ingrediënten of recepten werden samengebracht. Ten slotte werden deze creaties aan de hand van een doorschuifschuifsysteem voorgesteld in de andere groepjes zodat er met verschillende Zweedse studenten kon worden gepraat.  Het was als leerkracht zeer fijn om te zien hoe iedereen open stond voor deze korte uitwisseling. Voor sommige leerlingen was het een beetje zoeken en was de les een goede houvast. In andere groepen werd ook andere info uitgewisseld. Ik ben fier op de leerlingen om deze uitdaging met mij tot een goed einde te brengen!
Eva Moereels, leerkracht Frans

Scroll naar top