Erfgoedpremie voor het Sint-Jozefscollege

Goed nieuws in deze coronatijden: het Sint-Jozefscollege krijgt van Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, een restauratiepremie van € 853.000 voor de noodzakelijke renovatiewerken aan het klassengebouw uit 1937. Dat gebouw werd in 1997 samen met de kerk, het internaatsgebouw en de Pater Taeymanszaal beschermd.

De schoolvleugel uit 1937 waar nu vooral de tweede en derde graad huizen, is een architecturaal voorbeeld van Nieuwe Zakelijkheid. Kenmerkend is het contrast tussen de horizontale vleugels en het torengebouw met een goed belichte monumentale trap en een gevelhoge glaspartij.

Reeds in 2010 werd betonrot vastgesteld. Al snel volgde de beslissing om de herstelling van het betonrot op te nemen in een volledige dak- en gevelrenovatie inclusief voeg-, schrijn- en isolatiewerken. De raming van de werken bedroeg in 2012 € 1.529.000 (zonder BTW).

Vandaag – we zijn intussen oktober 2020 – zijn we verheugd en dankbaar dat we kunnen uitkijken naar de start van de renovatiewerken van ons ‘gebouw 37’. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Scroll naar top