Junior Olympiade Natuurwetenschappen

Op woensdag 10 maart konden leerlingen op school deelnemen aan de Junior Olympiade Natuurwetenschappen. De JON-Olympiade is een jaarlijkse wedstrijd waarin leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs theoretische vragen en praktische oefeningen over biologie, chemie, fysica en geografie beantwoorden. Verschillende leerlingen behaalden mooie resultaten en we willen hen dan ook hartelijk danken voor hun wetenschappelijke nieuwsgierigheid en inzicht!

In totaal namen 1579 leerlingen uit 160 scholen deel aan deze olympiade en behaalden uiteindelijk 224 leerlingen de vastgelegde cesuur (67,1%). We zijn dan ook trots dat drie leerlingen van het Sint-Jozefscollege een ticket voor de finale op 24 april wisten te verzilveren. Van harte proficiat, Nena Imbrechts (4WE1a), Thomas Hendrickx (4WE2) en Wout De Brabander (4GRLAB2)!

image_pdfimage_print
Scroll naar top