Eerste schoolrekening

In de loop van deze week werd de eerste schoolrekening voor het schooljaar 2021-2022 verzonden. De manier waarop, was enigszins verschillend van de vorige jaren.

Nu het ouderplatform stilaan bij iedereen zijn intrede deed (bestellen van boeken, reserveren van turnpakken….) gaat het economaat dat platform nu ook gebruiken voor de schoolrekeningen. Hieronder geven we een korte opsomming van hoe het in zijn werk gaat, en bijgevoegd kunt u een korte handleiding terug vinden.

In chronologische volgorde gaat het als volgt in zijn werk:

  • U ontvangt een bericht in uw mailbox van ‘boekhouding@sjcaalst.be’ met de mededeling dat er een rekening beschikbaar is voor uw kind op het ouderplatform ‘informat online’, met het verzoek om te betalen.
  • Vanuit de mail kan u doorklikken naar het ouderportaal ‘informat online’ waar u de rekening terugvindt.
  • Vanop het portaal kan u dan ook onmiddellijk betalen door de QR-code te scannen met uw betaalapp op uw smartphone of door het invullen van uw bankgegevens.
  • Deze rekening blijft op het portaal staan en na betaling zal ze de status ‘betaald’ hebben.
  • U kan er uiteraard ook voor kiezen om de rekening te printen en zelf via uw bank te betalen. De status ‘betaald’ zal dan wel een paar dagen later verschijnen.

Bij problemen kan u altijd mailen naar boekhouding@sjcaalst.be

Op het ouderportaal zullen achteraf alle rekeningen zichtbaar en raadpleegbaar blijven en ook hun status zichtbaar zijn.

Enkele nuttige handleidingen:

image_pdfimage_print
Scroll naar top