Digitale adventsretraite – HOOP BEDRIEGT NIET

Op zondag 28 november start de digitale adventsretraite “Hoop bedriegt niet!”. Deze gratis retraite, een initiatief van de jezuïeten, is geïnspireerd op de ignatiaanse spiritualiteit, die ook ten grondslag ligt aan ons opvoedingsproject.  

Wie deelneemt aan de digitale retraite, ontvangt in de adventstijd dagelijks een gebedsmail, met daarin een Bijbeltekst, meditatieve vragen, citaten en concrete gebedstips. Als deelnemer bepaal je zelf hoeveel tijd je hiervoor uittrekt.

Inschrijven kan door je e-mailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org. Wie deelnam aan de vorige digitale retraite, blijft ingeschreven. Uitschrijven is steeds mogelijk.

Jezuïet Jan Stuyt, die deze retraite heeft geschreven, vertelt het volgende: De decembermaand is voor veel mensen een drukke periode. Een echt feest is iets waar je naar uitkijkt: laat je niet overvallen door Kerstmis. De digitale retraite geeft je de kans om je voor te bereiden op dit feest. Een kwartier per dag is genoeg. Laat je vier weken inspireren door Bijbelse woorden: hoop, verwachting, licht, Vredevorst, dageraad. God komt bij mensen op bezoek als zij zich daarvoor open stellen.

Van harte aanbevolen!

image_pdfimage_print
Scroll naar boven