Collegecross 2022

Op woensdag 5 oktober werd verzamelen geblazen voor de sportieve hoogmis van het eerste semester: de collegecross. De weergoden waren ons beter gezind dan vorig jaar. Nu geen apocalyptische weersomstandigheden op Osbroek, maar een rustige herfstdag, waarop het zonnetje af en toe kwam piepen tussen de wolken.

Voor het eerst liepen de leerlingen van het zesde jaar de eerste cross van de dag. Zij liepen net zoals vroeger 1 superronde, goed voor iets meer dan 2000 meter. Bij de jongens geboren in 2005 won opnieuw Milan Meert (6ECWE). Maxim Selis (6WEWIA), in het verleden al een paar keer goed voor brons, ging nu met het zilver lopen en Brent De Waegeneer (6LAWE) eindigde na een serieuze sprint net voor Jasper De Wilde (6SPWE) en Senne Allegaert (6SPWE) als derde. Ook bij de meisjes geboren in 2005 ging het goud naar dezelfde leerling als vorig jaar: Sara Neyrinck (6SPWE) won de cross met een straat voorsprong op Emmelyn Nuttinck (6GRWIA) en Florine Beckaert (6MTWE).

Na de zeer sportieve wedstrijden van onze retorica – waarvoor oprechte dank – stonden onze eerstejaars klaar voor hun allereerste collegecross in de humaniora. Zij liepen een kleine ronde, goed voor ongeveer 1250 meter. Bij de meisjes met geboortejaar 2010 won Aline Glatt (1LAb), voor Ebba De Coensel (1MTWc1) en Fleur Ooms (1Laf). Bij de jongens ging het goud naar Mauro Vliebergh (1LAa); het zilver was voor Joakim-Nolan Kayi Nsigoué Ndeuna (1LAe), het brons voor Rayan El Bekkouri (1MTWb2).

Bij de meisjes van het tweede jaar ging de winst, na zilver vorig jaar, naar Ana Neckebroeck (2LAd). De tweede plaats was voor Elena Monard (2GRLAa) en ook Hanna Baekelandt (2LAa) mocht mee op het podium. Bij de jongens met het geboortejaar 2009 stond Benoit Carlé (2LAe) op het hoogste schavotje. Vorig jaar nam hij al het brons mee naar huis. Hij werd geflankeerd door Lander Groebbens (2LAe) en Tuur Van De Rostyne (2SPb), die vorig jaar de cross nog won.

De leerlingen van de tweede graad liepen een grote ronde. Na 1750 meter ging de winst bij de meisjes met geboortejaar 2008 naar het brons van vorig jaar: Sélène Van Wijnendaele (3GRLA1). Roos Baetens (3NAWE3) werd opnieuw tweedes, voor Amélie Martens (3LA1). Ook bij de jongens geboren in 2008 stonden oude bekenden op het podium: Faress Essaki (2MTWc2) was deze keer sneller dan Matthias Meert (3LA2). Ilias Belkacem (3SPWE) mocht het brons meenemen naar huis.

In het vierde jaar kregen we hetzelfde podium als vorig jaar: Myrthe Baeten (4LA2) won voor het derde jaar op rij de cross, opnieuw voor Helena Everaert (4ECWE) en Heleen De Saeger (4LA1). Bij de jongens won het brons van 2021: Noah Van Win (4GRLA). León Van Vaerenbergh (4NAWE1) won opnieuw het zilver en Viktor Baekelandt (4LA1) veroverde het brons.

Onze vijfdejaars (geboortejaar 2006) en de ouders en collega’s liepen een superronde, ongeveer 2100 meter. Na 4 jaar geleden brons, 3 jaar gelden zilver en vorig jaar goud, ging Manon Van Wijnendaele (5LAWIb) dit jaar opnieuw naar huis met het felbegeerde goud. Iris Bollengier (5GRWIb), de winnares van 2018 en 2019 en het brons van 2021, maakt haar trofeeënkast volledig en won de zilveren plak. Liese Lison (5WEWIB1) haalde brons.

Bij de jongens geboren in 2006 veroverde Tuur De Keer (6LAWE) het goud. Mats Meganck (5LAWE), nieuw op onze school en in 2019 nog goed voor het brons op het BK veldlopen, was zichtbaar ontgoocheld met het zilver. Nicolas Thienpont (5ECWE), die vorig jaar zilver won, moest nu – net zoals in 2018 – tevreden zijn met brons.

Bij de vrouwelijke collega’s won mevr. Maaike De Paepe voor het eerst. Ook Sarah De Witte en Hannah Van den Berghe mochten voor het eerst op het podium. Bij de mama’s won mevrouw Carine Hofman, mama van Marie Breynaert (5ECMT1). Bij de mannelijke collega’s veroverde dhr. Tom Bruynooghe zijn vierde gouden plak. Dhr. Ward Vandersnickt wist in 2019 nog te winnen van onze eeuwige favoriet, maar moest deze keer in Tom zijn meerdere erkennen. Na zilver vorig jaar nam dhr. Bollengier net zoals in 2017 en 2018 het brons mee naar huis.

Na al deze sportieve prestaties was er nog een afsluitende cross van de retorica. De jongens en meisjes van het laatste jaar liepen samen verkleed nog een ludieke slotronde. En met deze allerlaatste cross was deze editie meer dan geslaagd.

Proficiat en bedankt aan alle deelnemers en supporters!

image_pdfimage_print
Scroll naar top