4de jaar naar Gent – do 28/09/2023

Naar jaarlijkse gewoonte trokken de vierdes in het kader van de lessen geschiedenis naar de Arteveldestad, Gent – volgens ingewijden de mooiste stad van Vlaanderen. Na Aalst uiteraard.

Via een digitaal interactieve speurtocht werden de leerlingen op ontdekkingspad gestuurd en ondergedompeld in het rijke verleden van de stad der stroppendragers.

Daarnaast bezochten sommige klassen het Museum voor Schone Kunsten (MSK), andere het Stadsmuseum Gent (STAM).

In het MSK maakten de leerlingen kennis met de indrukwekkende topcollectie die in een verrassende presentatie geëtaleerd wordt in al haar diversiteit, gespreid over maar liefst 35 zalen. Prikkelende en verrassende werken van onder meer Pieter Brueghel De Oude, Jheronimus Bosch, Anthony Van Dyck, Frans Hals en James Ensor.  Ook kregen ze een unieke inkijk in het restauratiewerk van 7 panelen van het Lam Godsretabel.

In het STAM reisden de leerlingen terug in de geschiedenis en maakten de metamorfose van de Keizer Karelstad mee in ‘Het verhaal van Gent’. Van een stad in wording naar een middeleeuwse metropool, een veerkrachtige en tenslotte een ongeremde stad. Het museum als teletijdmachine…

Tot slot werden de zeebenen gestrekt en kregen de leerlingen vanop het water een ander, maar niet minder charmant perspectief op de Fiere Stede. Kundig gegidst met de nodige kwinkslagen. Een mooie afsluiter van een geslaagde uitstap waarbij de weergoden in goede doen waren.

image_pdfimage_print
Scroll naar boven