Collegecross – woensdag 4 oktober 2023

Op woensdag 4 oktober was het verzamelen geblazen voor de sportieve hoogmis van het eerste semester: de collegecross. De weergoden waren ons bijzonder gunstig gezind. Opnieuw konden we reken op mooi loopweer: het werd een rustige, droge herfstdag met af en toe wat zon.

Net zoals vorig jaar liepen de leerlingen van het zesde jaar de eerste cross van de dag. Zij legden zoals steeds 1 superronde af, goed voor ongeveer 2000 meter. Bij de jongens geboren in 2006 ging de overwinning opnieuw naar Kwinten Bogaert (6LAWIB), na zijn winst in 2019 en de bronzen plak vorig jaar. Olivier De Boo (6WEWIB2), die ook al de top-3 haalde in het verleden, ging nu met het zilver lopen en Kjento Schoonjans (6SPWE) mocht het podium volmaken als derde. Ook bij de meisjes geboren in 2006 ging het goud naar dezelfde leerling als vorig jaar: Manon Van Wijnendaele (6LAWIB) won de cross met een straat voorsprong. Manon behaald in 2018 reeds brons, in 2019 zilver en in 2021 en 2022 goud! Op een verrassende tweede en derde plaats eindigden Fien De Schutter en Charlotte Verhoeven, beiden uit 6 LAMT.

Na de wedstrijden van onze retorica stonden onze eerstejaars klaar voor hun allereerste collegecross in de humaniora. Zij liepen een kleine ronde, goed voor ongeveer 1250 meter. Bij de meisjes met geboortejaar 2011 won Alix De Vreeze (1LAb), voor Mona-Marie Mulliez (1LAe) en Febe Jansegers (1LAc). Bij de jongens ging het goud naar Louis Meul (1LAc); het zilver was voor Joël-Messi N’Siala Kiese (1MTWb2), het brons voor Niels De Windt (1MTWb1).

Bij de meisjes van het tweede jaar was de top-2 dezelfde als bij de vorige editie: Aline Glatt (2LAa) won het goud, voor Ebba De Coensel (2SP1). Ook Julie Maebe (2SP2) mocht mee op het podium. Bij de jongens met het geboortejaar 2010 wisselden de winnaar en de zilver plak van vorig jaar van positie: Joakim-Nolan Kayi Nsigoué Ndeuna (2MTWc) werd deze keer eerste, voor zijn concullega Mauro Vliebergh (2GRLAa). Xander Sterckx (2SP2) kaapte het brons weg.

De leerlingen van de tweede graad liepen een grote ronde. Na 1750 meter ging de winst bij de meisjes met geboortejaar 2009 naar de winnares van vorig jaar: Ana Neckebroeck (3LA3). Met reeds een zilver medaille op zak van 2 jaar terug, wordt zij stilaan een vaste klant voor het podium. Hanna Baekelandt (3LA1) schoof een plaats op naar zilver, na haar bronzen plek van vorig jaar, voor Anna-Sophia Everaert (3SPWE). Ook bij de jongens geboren in 2009 stonden oude bekenden op het podium: Benoit Carlé (3NAWE2) was opnieuw sneller dan Lander Groebens (3LA1) en Tuur Van De Rostyne (3NAWE2). Zo kregen we exact hetzelfde podium zoals vorig jaar bij de jongens uit het derde jaar.

In het vierde jaar kregen we bij de meisjes ook enkele ‘oude’ bekenden terug op het podium: Roos Baetens (4LA2) won, na zilver vorig jaar, voor klasgenote Amélie Martens, die brons haalde in 2022. Nieuw op het derde schavotje was Elisa Stas (4SPWE). Ook enkele vaste klanten bij de jongens: Matthias Meert (4LA1), nog goed voor het zilver in 2022, won. Faress Essaki (3SPWE) moest dit jaar genoegen nemen met het zilver (na winst vorig jaar). Leonard Raepsaet (4LA3) werd knap derde.

Onze vijfdejaars (geboortejaar 2007) en de ouders en collega’s liepen ook een superronde, ongeveer 2000 meter. Na 2 jaren op rij brons, ging Heleen De Saegher (5SPWE) dit jaar eindelijk aan de haal met het felbegeerde goud. Fleur Ledegen (5LAWIB2) veroverde de zilveren medaille. Helena Everaert (5ECWI) behaalde brons, na 2x zilver op de voorbije edities.

Bij de jongens geboren in 2007 veroverde Roeland Strypens (5SPWE) het goud. Hij was de enige leerling die de losgeslagen tandem,  dhr. Tom Bruynooghe en dhr. Ward Vandersnickt, kon volgen. Hij moest het onderspit delven in een enorm spannende sprint, maar kwam dus wel als eerste leerling van het 5e jaar over de streep. Léon Van Vaerenbergh (5WEWIB1) moest voor de 3e maal op rij tevreden zijn met het zilver, net zoals Viktor Baekelandt (5LAWIB1) opnieuw genoegen moest nemen met brons.

Bij de vrouwelijke collega’s won mevr. Justine Vandenberghe, pas nieuw op het college, meteen de gouden plak, na een mooi duel met mevr. Eva Moereels. Mevr. Sarah De Witte is duidelijk op verzameljacht, want dit jaar pikte ze het brons mee (zij het in een iets specialere rol), na zilver vorig jaar. Geen vrouwelijke familieleden die deelnamen dit jaar, maar wel enkele mannelijke. Hierbij ging de winst naar dhr. Joran De Koker, oud-leerling en zus van Mirthe uit 6ECWE. Zilver werd veroverd door dhr. Geert Blommaert, vader van Matteo (5LAWIB) en Elena (3GRLA). De derde plaats was voor dhr. Tom Spaenhoven, vader van Eline (5LAMT).

Bij de mannelijke collega’s veroverde dhr. Ward Vandersnickt zijn tweede gouden plak. Zoals eerder vermeld, liep hij samen met dhr. Tom Bruynooghe en Roeland de hele wedstrijd aan kop, aan een enorm stevig tempo. Dhr. Bruynooghe nam het meeste kopwerk voor zijn rekening, maar in de laatste 100m sprintte Ward Vandersnickt naar langverwachte winst. Na meerdere gouden medailles was nu zilver het deel van dhr. Bruynooghe. Na zilver in 2021 nam dhr. Vincent Bollengier net zoals in 2017, 2018 en 2022 het brons mee naar huis.

Na al deze sportieve prestaties was er nog een afsluitende cross van de retorica. Er werd samen nog een ludieke slotronde gelopen. En met deze allerlaatste cross was deze editie meer dan geslaagd.

Proficiat en bedankt aan alle deelnemers en supporters!

Geniet mee van deze mooie dag dank zij Kris Willems (Geckoview)

image_pdfimage_print
Scroll naar boven