Stadstornooi zaalvoetbal Aalst: 2de graad

Woensdag 11/10, een stralende zon en een enthousiaste bende klaar om zich te kronen tot stadskampioen, ploeg van ’t stad. Wat kunnen we meer vragen? Met 2 ploegjes zakken we af naar de Osbroek voor het jaarlijkse stadstornooi.

Ons 2de team, althans op papier, start onmiddellijk tegen het 1ste team van DvM humaniora. Al snel blijkt dat deze toch een maatje te klein zijn voor onze jongens en met een rugzak vol vertrouwen winnen ze de wedstrijd met maar liefst 13-0! Op naar de volgende uitdager, het 4de team van het Atheneum, die met maar liefst 5 teams deelnemen. Ook hier ondervinden onze jongens weinig weerstand en met een droge 4-0 staan we al met een half been in de finaleronde. Gezien de eerdere overwinningen begint team 2 zelfstandig en vol vertrouwen aan zijn laatste poulewedstrijd tegen het 1ste team van het Atheneum. Op het zelfde moment namelijk begint ook ons 1ste team aan zijn poulewedstrijden. Zij nemen het op tegen het 1ste team van het Vrij Technisch Instituut. De wedstrijd gaat gelijk op en dankzij een sterk spelende Wout, die in doel onklopbaar leek, winnen ze met 3-0. Echter een stevige domper op de feestvreugde. In de allerlaatste seconden botst diezelfde uitgekomen Wout met zijn hoofd tegen de tegenstander met een gekloofde wenkbrauw als gevolg. Einde tornooi en zonder echte doelman verder. Gelukkig is Zander bereid zijn taak over te nemen. Bij team 2 loopt alles op rolletjes en ook de 3de wedstrijd wordt met ruime 5-0 cijfers gewonnen. Nu is het aan het 1ste team om zich mee te plaatsen voor de finale. Tegen het 3de team van het Atheneum winnen ze met 2-1, op mentaliteit, na een moment van onoplettendheid vlak na de 1-0. De derde en beslissende wedstrijd is alweer tegen het Atheneum, hoe kan het ook anders. Bij een gelijkspel staan we met 2 ploegen in de finaleronde. Hier valt het dubbeltje echter de andere kant op en verliezen ze met 1-2, naar huis op basis van doelpuntensaldo. Erg jammer.

In de finaleronde met 3 ploegen start team 2 erg sterk, met alweer een overtuigende zege. 5-0 en ook de andere wedstrijd wordt door onze finale tegenstander overtuigend geworden. Het belooft dus een spannende finale te worden. En dat is zo ook. Zenuwslopend met kansen aan beide zijden, maar 3 minuten voor tijd is het nog steeds 0-0. Tot Léon zijn duivels ontbindt en de verlossende 1-0 binnen tikt! De beker is van ons!!! En dit zonder één tegengoal. Sterk.

Proficiat aan Benoit, Ilyo, Wout, Nathan, Luc, Mathys, Léon, Tuur, Zander, Ruben, Andreas, Zain, Gilles, Samuel en Flo!

image_pdfimage_print
Scroll naar boven