Ons college en het WHY-team                

Het WHY-team (WHY staat voor We Hear You) bestaat uit leerlingen uit het 4de, 5de en 6de jaar, allemaal jonge mensen met een hart voor anderen. Zij volgden allen minstens één opleiding rond luistervaardigheid en welbevinden op school en leerden hoe om te gaan met pesten op school. 

De kernactiviteit van het WHY-team is het bieden van een luisterend oor voor wie met iets zit en daar misschien gemakkelijker met een generatie- of leeftijdsgenoot over praat dan met een leerkracht of andere volwassene. Daarnaast organiseert het WHY-team acties met als doel de sfeer op school te bevorderen gaande van het onthaal van nieuwe leerlingen op 1 september, een “goeie moed met de examens” over een “week tegen racisme” tot de “prideweek”.

Hoe kan je nu als leerling in contact komen met de leden van het WHY-team?

  • Op de startpagina van Smartschool staat goed zichtbaar de WHY-button. Door hierop te klikken kan je meteen in contact komen met iemand van het team en eventueel een afspraak maken voor een fysiek gesprek.
  •  In het WHY-lokaal (gang leerlingenbegeleiding en CLB) houden de teamleden permanentie op donderdag- en vrijdagmiddag. Je kan er gewoon langsgaan of er afspreken na een vraag via de WHY-button.
  • Steeds meer leerlingen ontvluchten de “jungle” die de speelplaats voor velen is. Zo kan wie van dieren houdt, over de middag terecht in de “bioklas” (2de verdieping aan de centrale trap van gebouw ’37) waar je via het verzorgen van de dieren even tot rust kan komen. Ook daar zijn leden van het WHY-team elke middag aanwezig om een luisterend oor te bieden aan wie daar nood aan heeft. In de directe omgeving van dit lokaal, is er zelfs een lokaal (“De Oase”gedoopt) waar je – los van de verzorging van de diertjes – op verhaal kan komen. Je kan in beide lokalen terecht van 12.30u tot 13.10u.
  • Je kan het WHY-team ook volgen op Instagram via sjc_wehearyou.

Bénédicte, Benthe, Charlotte M., Charlotte W., Dionah, Elise, Fatoumata, Hailey, Jasdeep, Jitske, Joséphine-Charlotte, Kawtar, Kim, Klaas, Lien, Marthe, Matteo, Naya, Quin en Tinne zijn er voor jullie!

image_pdfimage_print
Scroll naar boven