Kom op tegen Kanker

Iedereen 1000 – Kom op tegen Kanker

Van 10 tot 16 mei steekt ook onze school een tandje bij voor kankeronderzoek!

Corona steekt opnieuw een stokje voor de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, maar samen met duizenden anderen kan iedereen dit jaar coronaveilig trappen tegen kanker. Want dit jaar is er Iedereen 1000!, een solidair en coronaveilig fietsinitiatief, open voor iedereen. 

Op de site van Kom op tegen Kanker lezen we dat in Vlaanderen nog altijd meer dan 40.000 mensen per jaar kanker krijgen. “Hoewel behandelingen alsmaar beter worden, overleeft 1 op 3 de ziekte niet. Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak lang gevolgen.

En de coronapandemie? Die maakte het niet beter. Die deed sommigen aarzelen om naar de dokter te gaan met later gestelde – en dus ernstigere – diagnoses als gevolg. Daarom blijven we vol overgave fietsen en geld inzamelen tegen kanker.”

De Sportraad maakte daarom het team “SJC Aalst” aan. Zo hopen we samen met alle anderen 2 miljoen euro te schenken aan de meest beloftevolle kankeronderzoeken. “Op naar meer overlevingskansen en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker! “

Fiets mee! Zo werkt het:

image_pdfimage_print
Scroll naar boven