Moev – veldvoetbal: finaleronde hogere cyclus

Op woensdag 20 oktober vond de finaleronde van het veldvoetbaltornooi, 8 tegen 8, plaats. Onze meisjes moesten aantreden op de Blaarmeersen in Gent. Dit tornooi wordt georganiseerd voor leerlingen van het 4de tot het 6de jaar. Wij traden aan met een erg jong team. Al onze leerlingen komen uit het 2de tot 4de jaar. Een bewuste keuze naar de toekomst toe! Aan motivatie ontbrak het alleszins niet. Met 8 topspeelsters zakten we af naar Gent.

In onze eerste wedstrijd namen we het op tegen de Broeders bio & sport uit Sint-Niklaas. De naam deed vermoeden dat het om een niet te onderschatten tegenstander ging. We beginnen goed aan de wedstrijd en al snel is duidelijk dat Iris met haar snelheid en killerinstinct wel eens het verschil zou kunnen maken. Al snel legt ze er 2 in het mandje. Bovendien staan Kato, Elise en Liese erg sterk te verdedigen. En als er dan al eens een gaatje valt staat Fien pal en weert elke doelpoging af. Met een 3-1 voorsprong gaan we rusten. In de tweede helft hetzelfde verhaal. Iris prikt er nog eentje binnen en een beresterke Amelie in het middenveld bekroont haar wedstrijd met een fantastische lob over de doelvrouw van Sint-Niklaas. Een goal die getuigt van pure klasse! 5-2 en de eerste driepunter is binnen.

In de tweede wedstrijd voeren we een aantal positiewissels door en dit laat zich tegen een sterke tegenstander als het Don-Boscocollege uit Zwijnaarde meteen voelen. We komen de klap niet meer te boven en gaan kansloos ten onder. Niets aan te doen.

De derde en laatste wedstrijd tegen Bernardustechnicum uit Oudenaarde zal veel bepalen. Een gelijkspel is voldoende voor een zilveren medaille! We hebben wat vertrouwen nodig en grijpen terug naar onze basisopstelling. Aanvankelijk loopt dit erg goed. Na 10 minuten staat het nog steeds 0-0. Nu verlaat Amelie, die vroeger door moest om met de nationale selectie te spelen, het terrein en aangezien we geen wissels hebben is het met een speelster minder pompen of verzuipen. We halen de rust met een 0-0 stand. Oef. Maar de tijd dringt, want de andere leerlingen hebben ook nog verplichtingen. Na een paar telefoontjes op het veld tijdens de rust kunnen we de wedstrijd toch met 7 tegen 8 volmaken. Het wordt een ware belegering. Dankzij de grote motoren, Marie en Helena, die de flanken blijven afdweilen kunnen we nog af en toe tegenprikken. Fien speelt een waarlijk fantastische wedstrijd en lijkt onklopbaar! Tot 1 minuut voor het eindsignaal er toch een bal tegen de netten gaat. Hoe jammer , maar begrijpelijk na meer dan een halve wedstrijd tegen een speelster meer. Het blijft bij 0-1. Toch zuur.

Nu is het bang afwachten als blijkt dat Don Bosco alles op een hoopje heeft gespeeld en de 3 overige ploegen elk 1 wedstrijd wisten te winnen. Het doelpuntensaldo bepaalt alles. Dankzij de blijvende inzet en motivatie tijdens de laatste wedstrijd, waardoor we met het kleinste verschil verliezen, werden onze meisjes vicekampioen van Oost-Vlaanderen. Wat een prestatie!!! Zeker als je weet dat de tegenstanders gemiddeld 2 jaar ouder zijn. De SJC flames hebben een mooie toekomst voor zich!

Proficiat aan Fien, Iris, Liese, Amelie, Helena, Elise, Marie en Kato!