Collegecross – woensdag 6 oktober 2021

Op woensdag 6 oktober werd verzamelen geblazen voor de sportieve hoogmis van het eerste semester: de collegecross. Meer dan 1000 leerlingen trotseerden in bijwijlen apocalyptische weersomstandigheden het parcours op Osbroek. Het was een zeer sportieve editie, vol suspense.

Aangezien er vorig schooljaar geen collegecross was, liepen de leerlingen van de eerste graad hun allereerste collegecross. Zij liepen een kleine ronde, goed voor 1250 meter. Bij de meisjes met geboortejaar 2009 won Marisse Bernard (1LAe), voor Ana Neckebroeck (1LAc) en Anna-Sophia Everaert (1MTWa1). Bij de jongens ging het goud naar Tuur Van De Rostyne (1LAf); het zilver was voor Michiel De Peslmaeker (1LAb), het brons voor Nemes Michielsens (1LAf).

Bij de meisjes van het tweede jaar ging de winst naar Amelie Bourgois (2LAd). De tweede plaats was voor Roos Baetens (2LAa) en ook Sélène Van Wijnendaele (2GRLAa) mocht mee op het podium. Bij de jongens met het geboortejaar 2008 stond Matthias Meert (2LAc) op het hoogste schavotje, geflankeerd door Faress Essaki (1LAc) en Vincent Van de Velde (2Lab).

De leerlingen van de tweede graad liepen een grote ronde. Na 1750 meter ging de winst bij de meisjes met geboortejaar 2007 voor de tweede keer op rij naar Myrthe Baeten (3LA3), voor Helena Everaert (3ECWE), die net zoals twee jaar geleden zilver won. Het brons was voor Heleen De Saeger (3LA1). Ook bij de jongens hadden we dezelfde winnaar als twee jaar geleden: Louis Van Herreweghe (3ECWE). León Van Vaerenbergh (3NAWE1) won het zilver, voor Noah Van Win (3GRLA), die voor de tweede keer het brons mocht meenemen naar huis.

Manon Van Wijnendaele (4LAb2) haalde 3 jaar geleden brons, 2 jaar gelden zilver en dit jaar het felbegeerde goud. Marie Reygaerts (4SPWE) pakte het zilver, voor Iris Bollengier (4GRLAb), de winnares van 2018 en 2019. Bij de jongens geboren in 2006 veroverde Marcus Geuten (4LAB2) net zoals in 2018 het goud. Nicolas Thienpont (4ECB), die in 2018 nog derde was, kon nu naar huis met het zilver. Kwinten Bogaert (4LAB1) moest na winst in 2019 dit jaar tevreden zijn met het brons.

Onze vijfde- en zesdejaars en de ouders en collega’s liepen een superronde, ongeveer 2100 meter. Sara Neyrinck (5SPWE), die midden oktober trouwens goud won op het Open Frans Kampioenschap tumbling, ging ook hier met het goud lopen. Goedele De Smedt (6LAMT) won het zilver, Laute Van de Putte (5GRWIb) het brons. Bij de jongens geboren in 2005 won Milan Meert (5ECWE), voor Simon Verstraete (5ECWE), die in 2017 en 2018 nog goed was voor het goud. Hij kwam net voor dhr. Koen Gardeyn over de streep, papa van Matthias (5GRWIb). De derde plaats bij de leerlingen was voor Olivier De Boo (4SPWE).

Bij de meisjes geboren in 2004 kwamen Astrid Calloens (6ECMT), Ines Schouppe (6LAWIa) en Julie Vaes (6ECWE) samen over de streep. Bij de jongens leek Andreas Bollengier de cross te winnen, tot hij besloot de podiumplaatsen te laten aan Sander Smets (6LAWE2), Wout Van Hoof (6LAWIb2) en Yente Clocheret (6SPWE).

Bij de vrouwelijke collega’s won mevr. Aurélie Lauweryns, voor mevr. Kim Tavernier en mevr. Claire Flanagan. Bij de mama’s won mevrouw Quirine Winne, mama van zilveren medaille León Van Vaerenbergh (3NAWE1), voor mevrouw Carine Hofman, mama van Marie Breynaert (4ECB). Bij de mannelijke collega’s veroverde dhr. Tom Bruynooghe zijn derde gouden plak. Na brons in 2017 en 2018 nam dhr. Bollengier nu het zilver mee naar huis, nadat hij na een spannende sprint dhr. Kwinten Standaert klopte.

Proficiat en bedankt aan alle deelnemers en supporters!

Foto’s van deze sportieve hoogdag zijn te bekijken in onze fotogalerij.

image_pdfimage_print
Scroll naar top