De collegeboot

In het weekeinde van 22 tot 24 april kreeg een lang verhaal zijn bekroning. De collegeboot waar al vele jaren achter de schermen aan gewerkt werd, heeft zijn feestelijke aankomst gekregen op de Erfgoeddag van zondag 24 april 2022.

Vrijdagavond werd roeiend vertrokken in Rupelmonde op de Schelde. Daar werd de roeisloep vakkundig gerestaureerd door vzw Tolerant. Twee dagen en 44 km later mochten de internen van reto 2020, in het gezelschap van Minister Diependaele en Burgemeester D’haese het stukje varend Erfgoed Aalst binnenvaren.

Onder een staalblauwe hemel,een stralende zon en een ruime belangstelling was het pater De Gendt die de zegening van de boot voor zijn rekening nam. Het schoolkoor en -orkest stond in voor een gepaste opluistering.
Onmiddellijk in de week erna, mochten alle klassen van het eerste jaar, in het kader van de Erfgoedweek met als thema: Erfgoeddag maakt school! een eerste roeitocht aanvatten.
Vzw DECEM, de initiatiefnemers van het collegebootproject bereikten daarmee op één week tijd hun twee voornaamste doelstellingen:

  • Het vaarwaardig maken van de geschonken roeiboot uit Drongen om daarmee opnieuw over een collegeboot te beschikken op de Dender
  • De gelegenheid creëren om met een klas leerlingen tegelijk de Dender te bevaren.

Ook op de sportdag van dinsdag 3 mei werd Lodewijk X, zo heet de collegeboot voortaan, ingezet voor de tweedejaars. Collega’s en leerlingen zijn vol lof over dit unieke initiatief.

MEER FOTO’S WELDRA HIER TE VINDEN

image_pdfimage_print
Scroll naar top