Uitreiking van de Koningin Mathildeprijs – verslag

Vol gezonde stress en in mijn mooiste outfit, volgens de regels van het protocol, vertrok ik met de trein richting Brussel. Mijn klastitularis, mevrouw Rubbens, vergezelde mij. De rest van de klas kwam pas een uur later, want ik had de eer om eerst een meet & greet te hebben met koningin Mathilde en de vertegenwoordigers van de 20 projecten in het gebouw van de Koning Boudewijnstichting. Daarna vertrok ik naar het paleis om de ceremonie bij te wonen. Nadat de voorzitster van het bestuurscomité en koningin Mathilde gesproken hadden, was het aan mij om te speechen. Spannend… De ceremonie werd opgeluisterd door onder andere een celloconcert van een heel jong talent en een dansoptreden van theater Stap.
Het winnende project is Brake-Out. Die organisatie staat in het teken van jongeren met een mentale beperking. Ze worden nog niet voldoende betrokken in onze maatschappij en Brake-Out streeft ernaar om dat te veranderen. Ze willen dit doen met de hulp van tien uitwisselingsstudenten. Hun taak is om voor de Brake-Outjongeren een stageplaats te vinden die bij hen past. Zo kunnen zij hun talenten ontwikkelen en het stigma omtrent mentale beperkingen doorbreken.
Brake-Out is een terechte winnaar en we hopen om hun inspirerende visie te verspreiden met de steun van koningin Mathilde.
Camille Poels (5 LAWIB)

image_pdfimage_print
Scroll naar boven