Solidariteitsmaand

Tijdens de week van maandag 24 tot en vrijdag 28 oktober vindt de SOLIDARITEITSWEEK plaats op de humaniora.

Op maandagmiddag 24/10 organiseerde de 6WEWIA/WEWIB1 een croqueverkoop.  De 3MT verkocht lotjes om een ‘smulmand’ te winnen. De 6MTWE/SPWE daagde leerlingen uit in een wedstrijdje ‘surplacen’ op de speelplaats. In de loop van de week volgen nog verkopen van pannenkoeken, chocomelk, etc. De 6GRWIA/LAWIAB nodigt de leerlingen uit op een FIFA-tornooi in de ICT-klas en 4HUWE organiseert een ‘Candy-Pongtornooi’.

De eerstes en tweedes verkopen wafeltjes. De eerstes hielden hun zwemmarathon. De tweedes en derdes organiseren later op het jaar nog acties ten voordele van door hen gekozen goede doelen. Zo zal de 2LAC zelfgemaakte ‘vriendschapsbandjes verkopen. De economische klassen van de vijfdes verzamelen fondsen via hun ‘mini-ondernemingen’. Dank aan allen voor de geleverde inspanningen!

Het staat de klassen vrij te kiezen welk caritatief project wordt gesteund. Vele klassen kiezen voor één van de drie Jezuïetenprojecten, Jesuit Refugee Service, het jezuïetencollege Alfajiri van Bukavu (Zuid-Congo) of het AROUSE-project (Gumla-India) van wijlen Pater Pierre-Paul Van Nuffel s.j.

image_pdfimage_print
Scroll naar top