Wetenschapsolympiades 2022-2023

Jaarlijks biedt het Sint-Jozefscollege leerlingen van de tweede en derde graad de kans om deel te nemen aan de wetenschapsolympiades. Leerlingen kunnen via deze weg hun kennis testen en inschatten hoe vragen bijvoorbeeld worden gesteld bij latere toelatings- en ijkingsproeven.

De eerste rondes vinden plaats op school. Inschrijven kan door een Smartbericht te sturen naar de verantwoordelijke leerkracht. Het inschrijvingsgeld wordt door de school betaald, op voorwaarde dat wie zich inschrijft ook effectief deelneemt. Wie toch afwezig blijft, betaalt het inschrijvingsgeld zelf.

De Vlaamse Chemie Olympiade of VCO is een wedstrijd waarin leerlingen van de derde graad hun theoretische als praktische kennis over chemie testen en mooie prijzen in de wacht kunnen slepen (dit jaar: stageplaatsen in Zurich, Zwitserland).

  • Uiterste inschrijvingsdatum: 31 oktober 2022 (verantwoordelijke leerkracht: mevr. C. Asselman)

De Vlaamse Fysica Olympiade of VFO is een wedstrijd waarin leerlingen van de derde graad hun theoretische als praktische kennis over fysica testen en mooie prijzen in de wacht kunnen slepen (dit jaar: stageplaatsen in Tokyo, Japan).

  • Uiterste inschrijvingsdatum: 09 januari 2023 (verantwoordelijke leerkracht: dhr. K. Poelmans)

De Vlaamse Biologie Olympiade of VBO is een wedstrijd waarin leerlingen van de derde graad hun theoretische als praktische kennis over biologie testen en mooie prijzen in de wacht kunnen slepen (dit jaar: stageplaatsen in de Verenigde Arabische Emiraten).

  • Uiterste inschrijvingsdatum: 16 januari 2023 (verantwoordelijke leerkracht: mevr. M. Geirnaert en A. Molin)

De Junior Olympiade Natuurwetenschappen of JON is een wedstrijd waarin leerlingen van de tweede graad (vooral in het vierde jaar) hun kennis over aardrijkskunde, biologie, chemie en fysica kunnen testen en mooie prijzen in de wacht kunnen slepen. De winnaars van een gouden en zilveren medaille kwalificeren zich voor de Vlaamse selectieproef van de European Olympiad Experimental Science of EOES (meer info op www.eoes.be)

  • Uiterste inschrijvingsdatum: 13 februari 2023 (verantwoordelijke leerkracht: mevr. L. De Clercq)

De Vlaamse Geografie Olympiade of VGO is een wedstrijd waarin leerlingen van de derde graad secundair onderwijs zowel hun theoretische als praktische kennis over geografie testen en mooie prijzen in de wacht kunnen slepen. De hoofdprijzen zijn tickets naar Bandung in Indonesië.

  • Uiterste inschrijvingsdatum: 29 oktober 2022
  • Datum 1ste ronde (op school): woensdag 9 november om 13.00 u. op school
  • Datum 2de ronde: woensdag 8 februari 2023
  • Info via: https://www.vonw.be/olympiade-geografie
image_pdfimage_print
Scroll naar top