#MISSIEMINDER

Op 25 november 2022 laten wij onze leerlingen kennismaken met bewust verbruiken. Onze school neemt dan deel aan #MissieMinder, een actiedag van MOS – duurzame scholen, straffe scholen. Dit jaar staat #MissieMinder in het teken van textiel. De dag valt niet toevallig in de Europese week van de afvalvermindering en op Black Friday.

Vanaf 21 november tot en met 25 november organiseert het MOS-team een textielinzamelingin het kader van #MissieMinder. Op elk van deze dagen kunnen de leerlingen gebruikte kleding afgeven tussen 8.00 u. en 8.20 u. onder de galerij op de grote speelplaats. Bekijk onze flyer in bijlage. 

De ingezamelde kledij en schoenen zullen geschonken worden aan VZW Goedewil en Wereld Missie Hulp. VZW Goedewil biedt deze spullen lokaal aan voor een lage prijs aan iedereen die dit nodig heeft. Wereld Missie Hulp gebruikt deze kledij om wereldwijd ontwikkelingsprojecten te ondersteunen.  

image.png

Wat heeft deze actie met duurzaamheid te maken? 

Wisten jullie dat de mode-industrie wereldwijd één van de grootste industriële vervuilers is? Voor de productie is water nodig, véél water (2700 l voor 1 T-shirt). 10% van de wereldwijde broeikasgasuitstoot wordt veroorzaakt door de productie van kleding en schoeisel. Tijdens het wassen van textiel komen er microplastics vrij. Elk jaar komt op die manier een half miljoen ton microvezels in de oceaan terecht. En op het einde van de keten wordt wereldwijd per seconde het equivalent van een vrachtwagen aan kledij-afval gestort of verbrand. Door textiel te hergebruiken dragen we bij aan een circulaire economie die de druk op onze planeet doet afnemen.

De impact van onze actiedag is nog véél groter als jullie ons massaal steunen. Een warme oproep dus om ook thuis op #MissieMinder te gaan! Ga op zoek naar kledij en schoenen die je kan missen en nog bruikbaar zijn en breng ze volgende week mee naar school.  

Vriendelijke groeten

De leden van de MOS-werkgroep

image_pdfimage_print
Scroll naar top