3HUWE op bezoek in het kleuterhuis

De leerlingen van 3HUWE bogen zich vorig semester, in het vak sociologie en psychologie, over de ontwikkeling van de mens. Van de prenatale fase: de periode voor de geboorte, naar de baby-, peuter- en kleuterfase.

Om de theorie in praktijk te zien, brachten we op dinsdag 29 november een bezoekje aan onze schattige overburen van de derde kleuterklas. Wat werden we daar enthousiast ontvangen! We bedachten allerhande activiteiten op maat van de kleuters: inkleuren van sprookjesfiguren en ze zelf tekenen, “schipper mag ik overvaren”, een boekje voorlezen en een bijhorende poppenkast. Dit om de fysieke, cognitieve en socio-emotionele ontwikkeling van de kindjes in kaart te brengen. We werden overladen met knuffels en deden leerrijke observaties.

Enkele impressies van ons bezoek:

“Ik vond het een zeer leuke ervaring, dat we nu de theorie in het echt konden toepassen. Je leert veel bij. De theorie werd snel duidelijk door aan de slag te gaan met de kinderen.”

“Kleuters zijn zeer mondig en vertellen alles wat ze denken, wat jou soms in grappige situaties brengt.”

“Een kleuter is lief, wild, zelfstandig, schattig, fantasierijk en soms ook wel koppig. Dit zagen we in de les, maar werd zeer duidelijk tijdens ons bezoek.”

De hele klas was unaniem: dit bezoek is voor herhaling vatbaar!

image_pdfimage_print
Scroll naar boven