Afwezigheden tijdens parascolaire activiteiten

We merken steeds vaker dat leerlingen een parascolaire of ‘intra muros’-activiteit (werelddag, film, collegecross, toneel…) missen omwille van een geplande dokters- of tandartsafspraak. Als school betreuren we dit. Elke parascolaire activiteit heeft immers een meerwaarde voor de leerling en draagt bij tot de algemene vorming. De lesdagen waarop deze activiteiten doorgaan zijn verplichte lesdagen. Bovendien brengt een afwezigheid tijdens (een deel van) zo’n parascolaire activiteit soms organisatorische problemen met zich mee.

We vragen daarom om nieuwe dokters- of tandartsafspraken zoveel mogelijk buiten de schooluren te plannen en, indien dit onhaalbaar is, zeker rekening te houden met de jaar- en activiteitenkalender van de school. De jaarkalender is te vinden achteraan in het schoolreglement dat meegegeven werd op 1 september. De laatste versie van de activiteitenkalender is steeds te raadplegen op de website.

image_pdfimage_print
Scroll naar boven