Infoavond hoger onderwijs – maandag 13/11/2023

Op maandag 13 november 2023 organiseert de school in samenwerking met KU Leuven, Odisee, Arteveldehogeschool en Associatie Universiteit Gent een infoavond over het hoger onderwijs. Alle retorici en hun ouders, alsook geïnteresseerde vijfdejaars en hun ouders, kunnen zich inschrijven om kennis te maken met een aantal opleidingen binnen verschillende interessegebieden: economie, talen, wetenschappen/technologie, medische wetenschappen/kinesitherapie, farmaceutische wetenschappen/verpleegkunde, industriële wetenschappen en ingenieurswetenschappen, psychologische en pedagogische wetenschappen/sociaal werk, politieke wetenschappen/sociologie en journalistiek, rechten, lerarenopleiding of de koninklijke militaire school.

We nodigen docenten van verschillende onderwijsinstellingen uit om vanuit de praktijk een objectieve visie op deze opleidingen te brengen. Ook studenten/oud-leerlingen getuigen over hoe zij de overstap naar het hoger onderwijs hebben ervaren en over studeren aan de hogeschool of de universiteit.
Leerlingen en hun ouders kunnen naar keuze twee verschillende sessies volgen waarin een aantal opleidingen binnen een interessegebied wordt voorgesteld. Naast deze specifieke sessies over de verschillende opleidingen kunnen ouders eveneens de algemene infosessie over studiekeuzetraject, de BAMA—structuur en het leerkrediet volgen. De retorici kregen deze reeds binnen de lesuren.
De uitnodiging met de keuzemogelijkheden ontvingen de leerlingen vóór de herfstvakantie via Smartschool. De inschrijvingen met de gekozen sessies moeten ons ten laatste op dinsdag  7 november bereiken.
Inschrijven voor de infoavond hoger onderwijs kan hier.

image_pdfimage_print
Scroll naar boven