Moev – veldvoetbal: finaleronde hogere cyclus

Op woensdag 18/10 vond de finaleronde van het veldvoetbaltornooi, 8 tegen 8, plaats. Onze meisjes moesten aantreden op de Blaarmeersen in Gent. Dit tornooi wordt georganiseerd voor leerlingen van het 4de tot het 6de jaar. Ook enkele leerlingen van het 3de jaar namen reeds deel met het oog op de toekomst! Met 12 topspeelsters zakten we af naar Gent.

In onze eerste wedstrijd namen we het op tegen het Bernardustechnicum uit Oudenaarde. We beginnen goed aan de wedstrijd en al snel is duidelijk dat het geen makkelijke middag zal worden. Na reeds de andere 2 tegenstanders aan het werk te hebben gezien voor onze wedstrijd en door de sterkte van onze eerste tegenstander wordt het een moeilijke opdracht om kampioen te worden! Toch komen we dankzij Iris halfweg de eerste helft op voorsprong. Het blijft echter uitkijken achterin. Gelukkig hebben we een uitstekende verdediging met Lies, Kato, Lenne en Tinne. Zet hier nog eens een bijna niet te kloppen sluitstuk, Sara, achter en het wordt voor de tegenstander moeilijk om terug te komen. Wanneer het in de 2de helft ook  nog eens 2-0 wordt is de eerste driepunter binnen!

In de tweede wedstrijd voeren we een aantal positiewissels door en dit laat zich tegen een sterke tegenstander als het Erasmusatheneum Deinze, waarvan de spits voor de KAA Gent ladies speelt, meteen voelen. We komen 0-1 achter, maar tonen zeker mentale weerbaarheid. Na een knappe counter zitten we terug in de wedstrijd, 1-1. We houden deze stand ook vast tot het einde van de wedstrijd. Strafschoppen dus! Opnieuw starten we met een achterstand na een eerste misser van onze kant. Wanneer Sara echter bij de laatste strafschop van de tegenstander beseft dat ze deze moet stoppen om er zelf nog één te mogen trappen, is ze extra gemotiveerd en haalt ze een uitstekende redding boven. Alles te herdoen en ook de volgende 2 strafschoppen gaan binnen. Misser van de tegenstander en Louise-Marie trekt het over de streep met een perfect geplaatste trap. 4-3 winst in de strafschoppenreeks!

De derde en laatste wedstrijd tegen het Don Boscocollege uit Zwijnaarde zal alles bepalen. Een gelijkspel en winnen met strafschoppen is noodzakelijk voor goud! De wedstrijd start dan ook erg intens en voetballend is de tegenstander iets sterker. Echter valt dit verschil op het veld niet te zien door de uitstekende mentaliteit van ons team. Na de eerste helft staat het nog steeds 0-0. In de tweede helft voert Don Bosco de druk op en begint er hier en daar een scheurtje te komen in ons harnas. Dankzij de grote motoren, Iris en Helena, kunnen we nog af en toe tegenprikken. Sara speelt een waarlijk fantastische wedstrijd en lijkt onklopbaar! Ook Lies en Kato staan uitstekend te verdedigen en gooien zich voor elk schot. Tot 2 minuten voor het eindsignaal er toch een bal tegen de netten gaat. Tinne blokkeert een schot waardoor de bal een rare curve krijgt en in de bovenhoek valt. Hoe jammer, maar niet getreurd want ons team heeft nog een waar slotoffensief in petto. Nog geen minuut later trapt Lien tegen de paal en vlak voor affluiten valt een bal net wel of net niet binnen. De scheidsrechter twijfelt, maar durft het doelpunt niet toe te kennen en fluit af. Het blijft bij 0-1 en een bronzen medaille.

Proficiat aan Helena, Fee, Lies, Elise, Fien, Lenne, Louise-Marie, Lien, Kato, Sara, Iris en Tinne!