Schaken in tijden van corona

Ligt het aan de succesvolle Netflix-serie The Queen’s Gambit, aan het feit dat we door de coronamaatregelen meer thuis zijn, aan de schitterende prestaties van onze school op het online Oost-Vlaams kampioenschap? We weten het niet, maar schaken is populairder en populairder aan het worden, ook bij onze leerlingen.

Aangezien schaken niet fysiek op school kan doorgaan, weken we uit naar een online platform, Lichess.org. We hebben daar intussen een mooie vertegenwoordiging liefhebbers van onze edele denksport. De teller staat momenteel op 26 schakers en schaaksters, en er komen er nog elke week bij.

Elke woensdag om 15u houden we daar een toernooitje tussen leerlingen van onze school. We hebben spelers van zowat alle niveaus, dus elke week worden daar zeer spannende duels bevochten. We durven al eens gekke varianten van het schaakspel uitproberen (atoomschaak, antischaak, supersnelschaak …) en variëren vaak in het soort toernooien dat we spelen, zodat het altijd plezant, spannend en uitdagend blijft.

Wil je zelf ook deel uitmaken van dit enthousiaste team? Dat kan eenvoudig door op www.lichess.org een account aan te maken en toelating te vragen tot het team “Sint-Jozefscollege Aalst” bij “Gemeenschap”, “Teams”. Vermeld zeker je naam in de aanvraag, dan laten we je meteen toe tot het team.

Zien we jou binnenkort aan het digitale schaakbord?

De schaakcoaches
Dhr. Bruynooghe en Dhr. Vanderfaeillie

Scroll naar top